Skip to content

Akcija „Mama, tėtis ir vaikai“, arba kodėl iškrypėliai bijo D. Trumpo

Lietuvoje beveik nėra baimių, stipresnių už išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trumpo baimę. Apie tai, kaip dabar blogai bus ir Lietuvai, ir visam likusiam pasauliui, neišskiriant net JAV, jau kalbėjo ir rašė visi, kas netingi ir kas iš to maitinasi. Visos žiniasklaidos priemonės ne kartą aprašė ir parodė Valstijose vykstančius „dešimttūkstantinius“ mitingus, nukreiptus prieš D. Trumpą.

Ir tikrai, tie mitingai atrodė grėsmingai. Tiesa, ten esantis LRT žurnalistas Vygintas Pugačiauskas kažkaip neatsakingai leptelėjo, kad į mitingus ateina ne tiek jau daug žmonių, o per LNK žinias kartą viską daužantys mitinguotojai buvo pavadinti ne protestuotojais, kaip pas mus įprasta, o chuliganais.

Mūsų žurnaliūgos kažkodėl nenori paaiškinti žiūrovams, kodėl renkasi mitinguotojai. Nors reikia pripažinti, kad buvo parodyti pora interviu, kuriuose savo pasipiktinimą D. Trumpu reiškė lesbietė ir feministė, kad įsižiūrėjus buvo galima pastebėti virš mitinguotojų galvų išskleistas iškrypėlių apdergtos vaivorykštės spalvų vėliavas, tačiau bent padaryti prielaidą, kad pagrindiniai mitingų organizatoriai yra iškrypėliai, neišdrįso niekas.

Kol lietuviai gąsdina vieni kitus, kad D. Trumpas atiduos Lietuvą Rusijai, užsienyje toli gražu neskubama spręsti, kokia iš tikrųjų bus D. Trumpo politika. Prezidentu jis taps tik sausį, o jau dabar jis pradeda ne tik „pamiršti“, ką žadėjo prieš rinkimus, bet ir keisti tuos pažadus. Rodos, lietuviai jau irgi galėjo priprasti prie politikų, kurie vieną žada prieš rinkimus, kitą daro po rinkimų.

Iš žiniasklaidos susidaro įspūdis, jog Europos Sąjungos veikėjai labiausiai supyko ant D. Trumpo už tai, kad šis Belgiją pavadino „kaimu kažkur Europoje“. Ko gero, tai klaidingas įspūdis, nes iš Briuselio sklinda pasipiktinimas: D. Trumpas yra seksistas, normalia kalba tariant – myli moteris, arba, kaip suprantama normalioje visuomenėje, yra normalus vyras. D. Trumpas negerbia žmogaus teisių, kitaip tariant, nemėgsta iškrypėlių.

Kažkodėl manau, kad  pas mus Lietuvoje labai greitai bus pradėta piktintis „valstiečiais“ – jeigu jie tesės savo rinkiminius pažadus ir nepriims kokio nors įstatymo, leidžiančio tuoktis dviem vyrams arba dviem moterims. Arba bent įteisinančio partnerystę. Nepadaryti to gali būti sunkoka, turint galvoje, kad naujojoje valdančiojoje koalicijoje yra socialdemokratai, kurie atkakliai laikosi Aleksandros Kolontaj ir kitų revoliucinių bolševikinių iškrypėlių pažiūrų: meilė turi būti laisva, todėl šeimos nereikia, pakaks partnerystės.

Socialdemokratai siekiams įtvirtinti tradicinę šeimą nepritars, todėl valstiečiams beliks remtis visų pirma, žinoma, lenkų, na, ir dar konservatorių balsais. Nors pas pastaruosius irgi jau iškrypėlių (nukrypėlių) atsiranda.

Tarp kitko: kai kokia nors mamelė Aušrina Marina apsiputojusi gina iškrypėlius, o sūnelis staiga nusisuka nuo jų – netikiu sūneliu…

Liberalai, aišku, dėsis su socialdemokratais – jiems svarbiausios yra liberastinės vertybės, tad nereikia stebėtis, kad jų surištų nebūtų pavykę nutempti į koaliciją su „valstiečiais“. Tad „valstiečiams“, pasikartosiu, bus nelengva. Ypač turint galvoje pavojų, kaip šiais laikais tampa įprasta, ateinantį iš Vakarų: pasklido gandas, kad Briuselis gali priversti ES šalis įteisinti iškrypėlių santuokas.

Nuo lapkričio pradžios Lietuvos bažnyčiose raginama pasirašyti už tai, kad santuoka būtų vadinama tik tradicinė vyro ir moters sąjunga, o šeima – tėvas, motina bei jų vaikai, kad šeimos apibrėžime neliktų vietos homoseksualams. Mūsų valdžia nuo šito nusišalino, nors ši akcija yra pilietinė, šeimą ginančių organizacijų iniciatyva ir vyksta daugelyje Europos šalių.

Pritariantys tradicinei šeimai gali pasirašyti ir internetu, akcijos tinklalapis: http://www.mumdadandkids.eu/lt. Jeigu bus surinkta milijonas parašų, tai bus ženklas Briuseliui, kad Europos Sąjungos piliečiai nepritaria, jos šeima būtų laikomos tos pačios lyties partnerystės.

Laiko liko nedaug – parašai bus renkami iki gruodžio 9 d. Tikimasi, kad Lietuvoje jų bus surinkta aštuoni tūkstančiai. Kažkodėl tikimasi tik tiek…

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje