Skip to content

Mūsų plaukikai pagerino Lietuvos rekordą ir pateko į „Nordic“ čempionatą

Lapkričio 11–12 d. Anykščiuose vyko Lietuvos plaukimo federacijos taurės varžybos. Tai buvo pirmas šio sezono startas visiems pajėgiausiems Lietuvos plaukikams. Čia vyko kova dėl patekimo į Lietuvos rinktinę, kuri gruodžio 8–10 d. dalyvaus „Nordic“ čempionate Danijoje.

Ignalinos kultūros ir sporto centro plaukikas Erikas Kapočius nesunkiai laimėjo 400 m kompleksiniu plaukimu, o perpus trumpesnę distanciją įveikė antras, į priekį praleidęs tik olimpietį Andrių Šidlauską. Šie rezultatai lėmė, kad Erikas pateko į Lietuvos jaunimo rinktinę ir gruodį skris į Daniją.

Kitas mūsų jaunas ir perspektyvus plaukikas Džiugas Karklelis pasinaudojo paskutiniu šansu pagerinti Lietuvos iki 13 metų berniukų rekordą. Lapkričio 19 d. švęsiantis savo gimtadienį, Džiugas pagerino net 36 metų senumo rekordą. 400 m kompleksiniu plaukimu IKSC plaukikas, gyvenantis Švenčionėliuose, nuplaukė per 5 min. 09,29 sek. Ankstesnis rekordas priklausė kauniečiui R. Strumskiui ir buvo lygus 5 min. 16,00 sek.

Neblogai pasirodė ir mūsų merginos Dovilė Mikoliūnaitė ir Evita Mudėnaitė. Jos abi plaukė krūtine ir pateko į finalinius plaukimus– į stipriausiųjų šešetuką.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje