Skip to content

Tęsiasi regionų krepšinio lygos kovos

Po trejų laimėtų rungtynių ignaliniečiai susitiko su dviem stipriausiomis pogrupio komandomis, kurioms teko nusileisti. Išvykoje Kupiškyje šeimininkams jie pralaimėjo 94:67 (29:12, 18:20, 24:11, 23:24). Tądien nesisekė komandos lyderiams, buvo prastas pataikymas.

Susitikimas su Trakų krepšininkais Ignalinoje baigėsi 67:85 (13:15; 15:27, 19:24, 20:19). Jo metu atakuojantis gynėjas Tomas Gasparavičius pelnė 24 taškus ir pataikė 4 tritaškius metimus. (Beje, pastarosiose varžybose aikštelėje galėjome matyti ir neseniai prie komandos prisijungusį Marių Valkauską, atstovavusį Ignalinai 2011–2012 ir 2015–2016 m. sezonuose.) Deja, varžovai pataikė daug taiklių metimų, pasinaudojo gynybos spragomis. Antrajame kėlinyje svečiai išsiveržė į priekį ir nuolat didino atotrūkį. Ketvirtajame kėlinyje pavyko jį sumažinti nuo 20 iki 13 taškų, ignaliniečiams ėmė vis labiau sektis provokuoti atakas į kraštus, geriau apsiginti po krepšiu. Tačiau tikriausiai pirmuose kėliniuose jau buvo atiduota per daug jėgų ir pasivyti varžovų, turinčių ne tik taškų, bet ir ūgio persvarą, nebepavyko.

Komandos treneris Mantas Ilgūnas vis dėlto džiaugėsi žaidėjų kovingumu, atsidavimu ir garbinga kova. Jis tikisi, kad šios dvejos rungtynės leis padaryti išvadas gerinant žaidimo kokybę.  

Žinoma, galima džiaugtis ignaliniečių pastangomis ir ryžtu, bet ši komanda unikali tuo, kad žaidžia be treniruočių ir biudžeto, leidžiančio prisivilioti stipresnius žaidėjus. Antai Trakų komandą remia Antano Guogos ,,TonyResort“ pramogų ir poilsio parkas, o iš skirtų lėšų klubo vadovai gali sau leisti įsigyti samdomus žaidėjus. Kupiškio komanda, turinti geresnį finansavimą, perviliojo aukštaūgį Ugnių Lunecką, kurio labai trūksta sunkaus krašto puolėjo pozicijoje. Kažin, ar ignaliniečiai turi galimybių konkuruoti su tokiomis stipriomis komandomis.

Kad ir kaip ten būtų, kol kas pergalių turime daugiau nei pralaimėjimų ir laukiame gražios kovos su Lietuvos kurčiųjų sporto klubo komanda Ignalinoje lapkričio 18 dieną.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje