Skip to content

Ignalinos ugniagesiai ne tik gesina gaisrus…

MI informacija

Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio pareigūnai, prasidėjus šildymo sezonui, kaip ir kasmet, vykdydami akciją „Kūrenkime saugiai“, kartu su seniūnijų socialiniais darbuotojais, lanko rajono gyventojus. Šiais metais lankymui buvo pasirinkti gyvenantys atokiai, vieniši ir senyvo amžiaus asmenys, kuriems primenami gaisrinės saugos reikalavimai, atkreipiamas dėmesys į matomus priešgaisrinius trūkumus, patariama, ką galima sutvarkyti, neinvestuojant didelių lėšų.

Lankydamiesi Linkmenų seniūnijoje gyvenančios vienišos močiutės namuose pareigūnai rado avarinės būklės krosnį, kurią eksploatuoti labai pavojinga. Moteris padejavo, jog susitvarkyti krosnies, deja, pati neįstengia, vaikai paskendę savo rūpesčiuose, todėl taip ir gyvena. Priešgaisrinės pareigūnai stengiasi nepalikti bėdoje tokių nelaimėlių, kiekvieną kartą ieško galimybių jiems padėti ir užbėgti nelaimei už akių. Kartais į pagalbą pasikviečia savivaldybę, kartais seniūniją, o šįkart pagelbėjo patys.

Priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje ugniagesiu gelbėtoju dirbantis Vytautas Senavaitis, nepagailėjęs nei savo laisvo laiko, nei išlaidų, sutvarkė močiutei krosnį. Daugiau nei 20 metų priešgaisrinėje apsaugoje dirbantis Vytautas yra įpratęs padėti žmonėms, skubėdamas į gaisrus, avarijų vietas. Ugniagesio darbe, kaip ir visur, būna įvairių dienų, vienos – lengvesnės, kitų – niekas nepavydėtų. Kadangi jam yra tekę savomis akimis matyti didžiules nelaimes, kurių metu pasiglemžiamas visas žmonių užgyventas turtas, o kartais ir gyvenimas, todėl motyvacija padėti žmonėms išlieka ir po darbo.

Tai puikus pavyzdys visiems, sako pareigūnai, juk svarbu ne tik patikrinti ir pasakyti, kas yra blogai, bet ir padėti tiems, kuriems mūsų pagalbos reikia labiausiai.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje