Skip to content

Kalėdinė kun. Marijono dovana tikintiesiems

Nors kun. Marijonas Savickas sako, kad nevalia per anksti pradėti švęsti Kalėdas, vis tik pats jau suka galvą apie kalėdines dovanas. Praėjusį penktadienį baigti pavasarį sudegusios Ceikinių bažnyčios stogo konstrukcijos tvirtinimo darbai. Kunigas planuoja, kad jau šias Kalėdas Ceikinių parapijos žmonės ir kiti tikintieji švęs po savo stogu, savo bažnytėlėje. Šią moderniausią stogo konstrukciją bažnyčiai pagamino UAB „ECODOMUS“, suteikdami dar ir ženklią nuolaidą. 

Labai atsargiai svajoja ir planuoja kun. Marijonas, nes pirmieji užmojai nepavyko. „Kadangi darbų pradžia ėjosi lengvai, tai atrodė viskas vyks kur kas greičiau. Tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, visą vasarą negalėjau rasti statybininkų – visi užsakymų turėjo į valias ir atidėti darbų neįmanoma. Teko svajones atidėti ir man. Stojo darbai iki rudens. Na, o štai dabar, radus puikią komandą, kuriai vadovauja Alvydas Raginis, darbai eina kaip iš pypkės. Smagu žiūrėt, kaip vyrai dirba: regis, vienas kitą be žodžių supranta. Pačias moderniausias, lengvas, bet tvirtas ir paslankias, presu spaustas stogo konstrukcijas vyrai suruošė, tačiau turėjau rūpestį, kaip rasti, kas galėtų jas užkelti ant stogo. Pusę Lietuvos apskambinau, o pasirodo, čia pat, pas Švenčionyse ūkininkaujantį Petrą Pošiūną, radau kraną, galintį iškelti į 35 m. aukštį konstrukcijos dalis. Kaip matote, viskas pavyko puikiai. Toliau jau viskas vyks palengva, eilės tvarka. Visas reikalingas medžiagas turime. Stogo dangą, šiltimo medžiagas visai bažnyčiai, langus ir apdailos medžiagas. Uždengus stogą, dar kartą kviesime kranininką, kad užkeltų bokštą. Dabar bažnyčios aukštis – 11 metrų. Dar kelsime bokštą, kurio pagrindas yra 3 m, pats bokštas – 5 m ir dar 2 m sudarys kryžius, tad galima sakyti, kad bažnyčios aukštis sieks 21 m.

Kad mes turime galimybę gana sparčiai dirbti, esu dėkingas daugybei žmonių ir jaučiu pareigą prieš juos – neužtrukti. Šiai stogo konstrukcijai nupirkti lėšų skyrė rajono savivaldybė – 7000 eurų. Dar apie 7000 eurų kitiems darbams skyrė gyventojai, atiduodami 2 proc. nuo gyventojų pajamų mokesčio. Kad mes vėl ir per gana neilgą laiką turėsime bažnyčią, reikia dėkoti ne man, o tikintiesiems. Manau, jiems pati geriausia Kalėdų dovana bus – šventės atgimusioje bažnyčioje. Žinoma, vidaus mes neįrengsime, tačiau stogą turėsime. O tai – svarbiausia. Dar nežinau, kaip man pavyks, bet ketinu surašyti ir paskelbti visų bažnyčios atstatymui aukojusių žmonių pavardes ir įamžinti jas. Manau, ir tai yra svarbu“, – sakė kun. Marijonas.

Kun. Marijonui bei darbų vadovui Alvydui linkime kuo geriausios kloties, o tikintiesiems – gražaus ir jaukaus švenčių laukimo!

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje