Skip to content

Pasieniečių nuojauta neapgavo

MI informacija

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Pūškų užkardos pasieniečiai sustabdė automobilį „BMW X5“ lietuviškais numeriais. Visureigis neseniai buvo į Lietuvą įvažiavęs iš Latvijos. Jį vairavęs 51-erių Vilniaus gyventojas taip pasimetė, kad pasieniečiams nesugebėjo pasakyti, kur ir kokiu tikslu važiuoja. Vyras tepaaiškino, kad jokių draudžiamų daiktų neveža.

Toks elgesys VSAT pareigūnams sukėlė įtarimų, todėl automobilis buvo pristatytas į Pūškų užkardą nuodugniam patikrinimui. Nuėmę „BMW X5“ slenksčius pasieniečiai aptiko įrengtą slėptuvę, pilną cigarečių pakelių. Kontrabandiniams rūkalams gabenti buvo specialiai pakeista automobilio konstrukcija ir įrengtas dvigubas dugnas. Iš slėptuvės VSAT pareigūnai ištraukė 1700 pakelių cigarečių ir 22 pakelius su Baltarusijos akcizo ženklais.

Už akcizinių prekių gabenimą, pažeidžiant nustatytą tvarką, vilniečiui pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Bylą nagrinės teismas. Kontrabandininkui gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų ir 2002 m. pagaminto „BMW X5“ konfiskavimas. Po apklausos vairuotoją VSAT pareigūnai paleido. Visureigis ir cigaretės saugomi Pūškų užkardoje.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje