Skip to content

Rajone vykdoma akcija „Medžiok saugiai“.

MI informacija

Nuo lapkričio 15 iki gruodžio 15 d. Aplinkos ministerijos Utenos regiono aplinkos apsaugos departamentas paskelbė aplinkosauginę akciją ,,Medžiok saugiai“. Akcijos metu ypatingas dėmesys bus skiriamas saugaus elgesio medžioklių metu, medžiojant su varovais ir sėlinant.

Ignalinos agentūros specialistai gruodžio 3 d. rajone vykdė akciją „Medžiok saugiai“. Akcijos metu buvo tikrinama kaip medžiotojai laikosi Medžioklės Lietuvos respublikos teritorijoje taisyklių saugaus elgesio medžioklės metu reikalavimų  ir bendra medžioklės su varovais vykdymo tvarka bei dokumentacija.

Akcijos metu buvo patikrinti Medžiotojų ir žvejų klubas „Girelė“, medžiotojų būreliai „Miškininkas“, „Dysna“ ir  „Padysnis“. Iš viso patikrinti 42 medžiotojai. Reikia pažymėti, kad visi jie laikėsi medžioklės metu nustatytų saugaus elgesio taisyklių, turėjo su savimi tvarkingus dokumentus. Inspektoriai papildomai supažindino medžioklių dalyvius su saugaus elgesio medžioklės metu reikalavimas, nurodė smulkius trūkumus, nustatytus medžioklės metu.

Patikrinus medžiotojų būrelio „Padysnis“  medžiotojus, nustatyta, kad medžioklė jau baigta, medžioklės metu buvo sumedžiotas briedžio jauniklis. Nuvykus į būrelio pirminio žvėrių apdorojimo aikštelę konstatuota, kad į aikštelės žvėrienos atliekų duobę nesumestos sumedžioto gyvūno skrodimo ir dorojimo liekanos. Už šį pažeidimą medžioklės vadovui G. Š. bus surašytas administracinis protokolas, be to jam nurodyta įvykdyti taisyklių reikalavimus dėl skrodimo ir dorojimo liekanų sutvarkymo.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje