Skip to content

Septynioliktajame jaunųjų talentų konkurse

Konkurso apdovanojimų šventė Ignalinoje surengta jau 17-ąjį kartą. Tai baigiamasis Vaikų teisių apsaugos savaitės renginys, kuriuo siekiama  atrasti naujus talentus, skatinti vaikus kūrybai, ugdyti jų norą mokytis, tobulėti, būti aktyviais ir pasitikinčiais savimi. Gruodžio 7 d. rajono savivaldybės administracijoje iškilmingai pasveikinta 20 Jaunųjų talentų konkurso nugalėtojų, labiausiai pasižymėjusių 2015–2016 mokslo metais intelektualinėje, kūrybinėje, meninėje veikloje. Šį konkursą kasmet organizuoja Vaiko teisių apsaugos skyrius. Šventiniame renginyje  kartu su talenčiukais dalyvavo jų tėveliai, mokytojai, draugai.

Visus susirinkusius pasveikino  savivaldybės mero pavaduotojas Laimutis Ragaišis. Jis pasidžiaugė  gražiais vaikų, jų mokytojų ir tėvelių darbo, pastangų ir rūpesčio rezultatais, puikiomis šventės akimirkomis, kurios išliks atmintyje ilgiems metams ir bus vienas pirmųjų pasiekimų apdovanotųjų  kelyje. Vaikams vicemeras linkėjo drąsiai eiti žinių keliu, garsinti Ignalinos vardą, užaugti dorais žmonėmis. 

„Džiaugiuosi visų laimėjimais. Būkite stiprūs, nesustokite domėtis mokslo ir meno pasiekimais, tapkit pavyzdžiu ir paskatinimu tobulėti kitiems…“ – sveikindama talentus sakė renginio sumanytoja Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Danutė Ropienė. Ji dėkojo tėveliams, mokytojams ir priminė, kad vaikus reikia ne garbinti, o gerbti, nes kiekvienas jų yra savaip talentingas, įdomus ir nepakartojamas. D. Ropienė linkėjo, kad dovanojami mieli žaislai vaikams ilgai primintų vaikystę, saugotų jų svajones.

Konkurso vertinimo komisijos pirmininkė Rimanta Vilčinskienė pastebėjo, kad buvo tikrai sunku išrinkti nugalėtojus. Komisija ne kartą rinkosi, daug ginčijosi, diskutavo, stengėsi įvertinti pačius gabiausius, išmintingiausius, daugiausia pasiekusius. Ji linkėjo ir talentams, ir visiems vaikams niekada neprarasti entuziazmo, noro sužinoti, patirti, atrasti, – juk kiekvienas turi savų talentų, sugebėjimų, kiekvienas yra savitas ir nuostabus.

Jauniesiems talentams mero pavaduotojas L. Ragaišis ir savivaldybės administracijos direktorius Vidas Kreivėnas įteikė išminties simbolius, Jono Grundos sukurtas medžio skulptūrėles – pelėdžiukus, savivaldybės padėkas  ir didelius žaislus – pagalvėles primenančius geltonus viščiukus,  kurie primins šias iškilmingas akimirkas ir kitų metų simbolį.

Šiemet konkursui buvo pasiūlyta 50 kandidatų – kūrybingų, gabių, pasižymėjusių meno ir mokslo srityse mokinių. Juos galėjo siūlyti  kultūros, ugdymo įstaigos, nevyriausybinės organizacijos ir pavieniai asmenys. Išrenkant laureatus, buvo atsižvelgiama į pasiekimus įvairiuose konkursuose, rajono ir  respublikinėse olimpiadose, aktyvų dalyvavimą mokyklos ir kitoje veikloje. Mokinių laimėjimai išties labai įvairūs. Apdovanoti jaunieji dailininkai, muzikantai,  skaitovai, gabūs matematikai, geografai, literatai… Šventę vedęs Obuolys (Eimantas Ramanauskas) talentus kalbino, klausinėjo apie jų pomėgius, svajones ir ateities profesijas.

Net keturiais talentais gali didžiuotis Didžiasalio „Ryto“ gimnazija. Tai skaitovai Gintarė Jurėnaitė, Algirdas ir Jurgita Pauliukėnai, geografė ir matematikė Ieva Seliukaitė. Galima tik pasidžiaugti, kad šios gimnazijos mokiniai labai aktyviai dalyvauja įvairiuose konkursuose ir puikiai juose pasirodo.

Ignalinos Miko Petrausko muzikos mokykla išugdė tikrai puikius muzikantus, skinančius laurus respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose. Tai SophieSchedler, Lukas Lazinka ir smuiko virtuoze jau dabar vadinama Monika Sapiegaitė. Šaunios jaunosios dainininkės Mėlika Rakauskaitė ir Gabrielė Zabulytė.

Apdovanoti trys Ignalinos kultūros ir sporto centro dailės studijos mokiniai (Greta Luneckaitė, Miglė Kajėnaitė, Lukas Paukštė). Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijai ir Ignalinos gimnazijai atstovavo būrys matematikų, geografų, fizikų, literatų (Andrius Gasiukevičius, Matas Kovalevskis, Dovydas Vaitkevičius, Gytis Bečalis, Rytis Vitėnas ir kt.). Du šių metų šventėje apdovanoti talentai – Arvydas Baranauskas (Dūkšto skyrius) ir Ostinas Ivanovas – mokosi Vidiškių gimnazijoje.

Apdovanojus 20 talentų, dar buvo įteikti 6 paskatinamieji prizai, kuriuos įsteigė Didžiasalio seniūnas Antanas Pauliukėnas, rajono laikraščiai „Nauja vaga“ ir „Mūsų Ignalina“, Ignalinos krašto muziejus, Kultūros ir sporto centras ir savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyrius. Paskatinamuosius prizus gavo Dinara Laurutėnaitė (Didžiasalio „Ryto“ gimnazija), Gabija Vapsvaitė, Greta Žigaitė  ir Karolis Tarutis (Ignalinos gimnazija), Dailės studijos mokinė Livija Žilėnaitė ir mažasis solistas Mantas Bendorius. Šių mokinių pasiekimai yra labai ryškūs ir jie vos per plauką netapo konkurso „Jaunieji talentai“ nugalėtojais. Visiems linkėta  tą pasiekti kitais metais.

Graži šventė, palikusi neišdildomų įspūdžių vaikų širdelėse, baigėsi. Ją papuošė koncertavę talentai: Ignalinos muzikos mokyklos smuikininkė Monika Sapiegaitė, akordeonistas Lukas Lazinka, renginį daina pradėjusi Mėlika Rakauskaitė. Visiems palinkėta gražių švenčių, o jaunieji talentai pakviesti bendrai nuotraukai. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje