Skip to content

Nesėkmingi metai brakonieriams

MI informacija

2016 m. buvo nesėkmingi Ignalinos rajono brakonieriams. 2016-12-16 Utenos RAAD Ignalinos agentūroje surašytas jau 6 administracinės teisės pažeidimo protokolas pagal Administracinės teisės pažeidimų kodekso 85 str. 4 dalį už neteisėtą medžioklę su draudžiamais įrankiais – kilpomis.

Agentūros pareigūnai gavo pranešimą kad VĮ Ignalinos miškų urėdijos urėdas Alfredas Aškelėnas Juodupio miške sulaikė asmenį, neteisėtai sumedžiojusį briedžio patelę. Atvykę pareigūnai išsiaiškino, kad pažeidimą padarė jiems gerai žinomas, ne vieną kartą už aplinkosauginius pažeidimus baustas, netoliese, Pamiškės kaime, gyvenantis pilietis A. B. Aplink sumedžiotą kilpa briedį buvo paspęstos dar 5 kilpos. Sulaikytas pažeidėjas neginčijo pažeidimo, tik krimtosi, kad neteks Kalėdoms paragauti briedienos. Savo veiksmais A.B. pažeidė Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių 58.5.,58.5.10. punktų reikalavimus.

Iš pažeidėjo buvo paimtos 6 kilpos, peilis, replės, maišai mėsai gabenti. Visi šie daiktai bus perduoti Ignalinos rajono apylinkės teismui kartu su administracinės teisės pažeidimo protokolu. Teismas ir skirs administracinę baudą, kuri už šį pažeidimą numatyta nuo 868 iki 1737 septynių eurų. Taip pat pažeidėjui bus pateiktas daugiau nei 3000 eurų civilinis ieškinys žalai atlyginti už neteisėtai sumedžiotą gyvūną.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje