Skip to content

Geri praėjusieji žada gerus ateinančius

Liūdniausia būna tada, kai bijome akis į akį susidurti su pralaimėjimu ir nesėkmėmis. Tačiau jei bet kuriuo atveju sugebame drąsiai ir garbingai pažvelgti į susiklosčiusias aplinkybes ir likimo koreguojamus norus bei tikslus, išvengiame negatyvių minčių. Optimistiškos mintys ir sėkmė traukia ir buria aplink save pasisekimą, džiugias akimirkas bei drąsiausių lūkesčių išsipildymą. Su kokiomis mintimis žengiame per metų slenkstį į naujus, 2017-uosius metus, teiraujamės Ignalinos krašto žmonių.

Karolina ŠIAUDINYTĖ, UAB „Pas Egidijų“ komercijos direktorė

Man praėjusieji metai buvo įtempti, vyko daug pokyčių, naujovių, projektų ir apčiuopiamų rezultatų – rankose spaudžiu dokumentą, įrodantį, jog esu diplomuota žemės ūkio verslo vadybos specialistė. Nors dauguma jaunų žmonių lekia nuo Ignalinos kuo toliau, lyg gėdydamiesi patys savęs, aš, baigusi aukštąjį mokslą, grįžau į gimtąjį kraštą ir labai didžiuojuosi gyvendama ir dirbdama čia. Ateitį matau Ignalinoje. Ateinančiais metais gal norėtųsi iš valdžios ir iš paprastų gyventojų daugiau laisvės ir pasitikėjimo jaunimu, reikėtų sudaryti jiems galimybę lengviau veikti, per daug neapsunkinant jų biurokratinėmis vingrybėmis bei padėti rasti teisingiausius kelius, negesinti jų entuziazmo ir vilties. Žvelgiant globaliau, manau, praėjusieji metai nebuvo blogi. Yra sričių, kuriose situacija pasidarė labiau įtempta, tačiau yra tokių, kurios verčia džiūgauti, nes matai realų judėjimą į priekį, laipsnišką gerėjimą.

Linkiu visiems labiau ugdyti mąstymo įgūdžius, aklai nepriimti visko, ką rodo TV ir rašo dienraščiai bei skelbia socialiniai tinklai ir keisti požiūri į savo miestą, šalį. Daugiau optimizmo ir tikėjimo!

Jonas POLITO, Ignalinos seniūnijos seniūnas

Praėjusieji metai buvo gana geri ir sėkmingi jau vien todėl, kad pavyko įgyvendinti suplanuotus darbus, pasiekti užsibrėžtus tikslus. Džiugu, kad nebuvo didelių sukrėtimų, praradimų. Jei ir ateinantys būtų tokie patys, jau būtų gerai. Mūsų Palūšė paskelbta 2017-ųjų mažąja Lietuvos kultūros sostine. Tai didžiulis iššūkis ir man, kaip seniūnui, ir mūsų krašto gyventojams, bendruomenei ir tiems, kas neabejingi Palūšei ir apskritai visai Ignalinai. Istoriškai susiklostė, kad Ignalina, Strigailiškis ir Palūšė lyg viena, nedaloma visuma, kuri ir švenčia, ir dirba, ir rūpesčiais bendrais dalijasi. Tad ateinančiais metais linkiu visiems mums susitelkimo, draugiškumo, optimizmo ir kūrybingumo.

Loreta ALEKNIENĖ, Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė

Praėjusieji metai buvo labai geri, darbingi, aktyvūs. 2016-ieji – Bibliotekų metai ir tai turėjo įtakos visai mūsų veiklai, tradicinei bibliotekininkystei plečiantis ir įsileidžiant naujovių, kas turėjo įtakos ir mūsų sėkmei. Linkiu, kad dar daugiau žmonių išdrįstų peržengti bibliotekos slenkstį, kurioje atvertų neatrastus pasaulius, rastų įdomios veiklos.

Labai tikiuosi, kad ateinančiais metais ir toliau gyvensime taikiai – to linkėčiau visam pasauliui. Vengsime negatyvių minčių, kurios trukdo augti, tobulėti ir eiti pirmyn, o puoselėsime pozityvų požiūrį. Vertinkime tai, ką turime šalia…

Autorės nuotr. 

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje