Skip to content

Meikštų bendruomenė džiaugiasi atnaujinta biblioteka

Gruodžio 28 d. Meikštuose į renovuotas patalpas savo skaitytojus ir svečius sukvietė bibliotekininkė Jolanta Šalnienė. Ji džiaugėsi šviesiomis, šiltomis ir jaukiomis erdvėmis, visos bendruomenės vardu dėkojo už gražią kalėdinę dovaną.

Suremontuotas pirmasis buvusios mokyklos pastato aukštas. Bibliotekai priklauso kelios patalpos, yra skaitykla su kompiuteriais ir kita įranga, knygų pasirinkimo kambarys, taip pat dar vienas kambarėlis, kuriame pradedama rengti kraštotyros ekspozicija, vyks įvairios edukacinės veiklos. Atskira patalpa skirta bendruomenės reikmėms.

Meras Henrikas Šiaudinis susirinkusiems sakė, kad bibliotekų gyvenime pastaruoju metu daug gerų naujienų, įsimintinų renginių. Rudenį į naujas patalpas persikėlė Didžiasalio biblioteka, o neseniai Ignalinos viešoji biblioteka prasmingai paminėjo 75-metį. „Visada kirbėjo mintis sutvarkyti ir šį pastatą. Daugiau nei prieš metus pavyko sudėti naujus langus, o dabar pasirūpinta patalpų remontu.  Linkiu, kad čia veiklos rastų ir maži, ir dideli, tegul tai būna bendruomenės susibūrimų ir gražių renginių vieta“, – sveikindamas bibliotekininkę ir bendruomenę sakė meras.

Rimšės seniūnė Tatjana Jarutienė – pirmoji bibliotekininkės globėja, patarėja ir pagalbininkė – džiaugėsi Jolantos kūrybingumu, užsidegimu ir sakė tikinti, jog ši biblioteka niekada nebus tik knygų išdavimo punktas, žmonės čia visada laukiami, maloniai sutinkami, noriai ateina ir leidžia laiką.

J. Šalnienė susirinkusiems pristatė neseniai įgyvendintą projektą „Biblioteka keičiasi kartu su tavimi“. Pasakota apie gyventojų mokymus naudotis planšetiniais kompiuteriais, vykusias viktorinas, protmūšius, ypač didelio susidomėjimo sulaukusius muzikinius literatūrinius vakarus, taip pat Visuomenės sveikatos biuro paskaitas. Biblioteka įsigijo televizorių, žaidimų pultus, karaokės įrangą.

Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė džiaugėsi, kad ši ir kitos rajono kaimo bibliotekos niekuo nenusileidžia miestams, žmonės čia gali gauti tokias pat paslaugas. Loretai ji linkėjo gražių sumanymų ir sutarimo su bendruomene. „Tikiu, kad Jolanta viską padarys, ką tik sugalvosite. O šiandien čia labai smagu matyti vaikus, girdėti jų krykštavimą, tai labai gera viltis kaimui“, – kalbėjo direktorė.

Bibliotekai gražios veiklos linkėjo, už bendradarbiavimą ir skleidžiamą šviesą kaime dėkojo Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės Pūškų užkardos vadas Saulius Nekraševičius, savivaldybės tarybos narys Vytautas Sakalauskas, Meikštų dvare veikiančio reabilitacijos centro vadovas Mindaugas Survilas, Europos informacijos centro atstovė Indrė Gruodienė.

Bibliotekininkė Jolanta Šalnienė visiems dėkojo už linkėjimus, dovanas, svečiams dovanojo suvenyrų, taip pat pasveikino aktyviausias skaitytojas, renginių, viktorinų dalyves Janiną Baltakienę, Galiną Ivanovą, Oną Zanevskienę. Už gerai ir greitai atliktus darbus bei šventei parengtą  saldų stalą dėkota UAB „Meleksas“, už skanų troškinį, kurio visi po renginio ragavo, – medžiotojų klubui „Padysnis“, prisiminti ir kiti rėmėjai. Viena jų buvusi Meikštų gyventoja Jurgita Ševčiuvenec. Ši moteris bibliotekai dovanoja metinę vaikų žurnalų prenumeratą.  Į Meikštus užsuko ir Kalėdų Senelis. Jis visus sveikino, linkėjo gerų metų ir dalijo saldainius. Na, o medžiotojų išvirtas troškinys buvo tikrai gardus. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje