Skip to content

Plėšikai Naujametę naktį nusiaubė Linkmenis

Sausio 1-osios naktį, kai buvo švenčiamos Naujųjų metų sutiktuvės, plėšikai siaubė Linkmenis. Tarp nukentėjusiųjų – ir visame rajone žinomi žmonės. Pranešimai apie įsilaužimus pasipylė ryte ir dieną:

* apie 08.30 val. 57-erių Naujasodžio (tai pietinė Linkmenų dalis) gyventoja pastebėjo, kad iš kambaryje esančios indaujos buvo pagrobta įvairių auksinių papuošalų, viena senovinė, 1936 m. sidabrinė 10 litų nominalo moneta, du buteliai 0,7 l talpos degtinės „Auksinė“. Nuostolis – 1554 eurai. Turtas nedraustas, signalizacija neįrengta. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

* 21-erių moteris pranešė, kad nakties metu iš automobilio AUDI A3, kuris stovėjo sodybos, esančios Naujasodžio k., Beržų g., namo kieme, atrakinus automobilio dureles, iš viduje ant  prietaisų skydelio buvusios piniginės pavogta 80 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

* 53-ejų vyras pareiškė, kad nakties metu, nuo 24 val. iki 02.30 val., pritaikius durų užrakto raktą, buvo įsibrauta į jo gyvenamąjį namą Naujasodžio k., Beržų g. ir pagrobta 50 eurų, o iš seifo – medžioklinis graižtvinis šautuvas CZ 550 LUX, 3006. Seifas atrakintas galimai pritaikius raktą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

* Sausio 2 d. 25-erių vyras, gyv. Linkmenų sen., Pažiezdrio k., pareiškė, kad sausio 1 d., apie 8 val., pastebėjo, jog iš automobilio AUDI A6 AVANT, stovėjusio kaimo turizmo sodyboje Naujasodžio k., Beržų g. 7 teritorijoje, atrakinus automobilio dureles, pagrobta 250 eurų. Nuostolis – 250 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gruodžio 30 d. 57-erių Antalksnės gyventojas pareiškė, kad gruodžio 25 d., apie 10 val., įstūmus namo langą, buvo įsibrauta į namo vidų ir pagrobta pinigų, aukso dirbinių. Padaryta žala – 1206 eurai. Antalksnėje buvo ir dar vienas panašus apiplėšimas. Pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Policija turi įtariamųjų grupę, tyrime užčiuopti siūlo galai. Visi šeši atvejai sujungti į vieną bylą, kurią tirti perėmė Utenos vyriausiojo policijos komisariato speciali tyrėjų grupė. Manoma, plėšikai buvo atvykėliai, tačiau šnipas ar šnipai, nurodę konkrečius adresus ir žinoję, ko tą naktį nebus namuose – savi, vietiniai.

Neaplenkė ir Strigailiškio

Sausio 4 d. Strigailiškio gyventoja pranešė, kad laikotarpyje nuo gruodžio 17 iki sausio 4 d. iš namų, esančių Strigailiškyje, Paupio g., neaiškiomis aplinkybėmis, galimai atsirakinus duris raktu, buvo patekta į vidų ir iš spintoje buvusių papuošalų dėžučių pagrobti juvelyriniai dirbiniai: geltono ir balto aukso pinta grandinėlė ir geltono ir balto aukso pinta apyrankė (komplektas), kurios vertė yra 240 eurų, balto ir geltono aukso auskarai (vertė yra 60 eurų), geltono aukso grandinėlė su širdelės formos pakabuku (vertė yra 120 eurų), moteriškas geltono aukso žiedas su baltos spalvos akmenukais (vertė yra 80 eurų), moteriškas geltono aukso pintos formos žiedas (vertė 70 eurų), geltono aukso auskarai (vertė 80 eurų), vestuvinis žiedas (vertė 70 eurų), vestuvinis žiedas (vertė 80 eurų), geltono aukso grandinėlė (vertė 60 eurų), geltono aukso grandinėlė (vertė yra 80 eurų). Iš viso padaryta žala siekia 940 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Mirtis

Sausio 4 d., apie 9.21 val., Ceikinių sen. Salelės k., namuose rastas miręs 51-erių vyras. Kūnas be išorinių smurto požymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Daug dūmų Vidiškėse

Sausio 5 d., 1.12 val. ugniagesiai gelbėtojai iškviesti į Vidiškes, kur kilo gaisras daugiabučiame gyvenamajame name  Aušros g. 3-1. Atvykus, vieno aukšto mūrinio namo bute smilko čiužinys, buvo uždūmintos patalpos. Čiužinys išneštas į lauką, butas išvėdintas. Įvykis tiriamas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje