Skip to content

Rajono policija reformos eiga patenkinta

Praėjusį ketvirtadienį rajono policijos vadovai prie kavos puodelio susitiko su žurnalistais ir papasakojo apie policijos reformą, kitus pokyčius ir naujoves. Šis susitikimas – tai nauja kasmetinio ataskaitinio susirinkimo forma. Pasak rajono policijos viršininko Dainiaus Šidlausko, ataskaitiniai susirinkimai yra daromi visuomenei, bet kaip parodė ankstesnių metų praktika, visuomenės atstovų juose sulaukiama 2–3 žmonių. Todėl šiemet pasirinkta kita forma – su veiklos ataskaita supažindinami žurnalistai ir ji išspausdinama laikraščiuose.

Kaip sakė D. Šidlauskas, policijos komisariatas naujai pradėjo dirbti prieš mėnesį. Dabar komisariate yra du skyriai – Veiklos ir Reagavimo. Gatvėse ir keliuose daugiau patruliuojančių ekipažų, o seniūnijose tyrėjai dirba pagal kas rytą planšetiniuose kompiuteriuose iš skyrių vadų gaunamas užduotis, už kurias vakare atsiskaito. Išsamiai apie tai – rašinyje „Gyventojų saugumu dabar rūpinasi kur kas gausesnės policijos pareigūnų pajėgos“ (7 psl.). Policijos reforma dar neprasidėjo dešimtyje komisariatų, bet ji pasiteisina ir bus tęsiama visur. Pasirinktas Skandinavijos šalių policijos veiklos modelis. D. Šidlauskas ir jo kolegos pavydžiai žiūri į estus, kur policija pažengusi gerą dešimtmetį į priekį. Estijoje ne tik ženkliai didesnės algos, bet ir geresnės darbo sąlygos. Komisariatuose pareigūnams įrengti poilsio kambariai, sporto salės, pirtys ir kiti patogumai. Tai tapo įmanoma optimizavus policijos struktūrą, kai buvo sujungta po kelis rajonų komisariatus ir pan. Šiuo keliu manoma eiti ir Lietuvoje.

Dėl reformos PK nebuvo atleistas nė vienas pareigūnas, tik trys savo noru išėjo į pensiją. Dabar komisariate yra 49 etatai, bet ne visi jie užimti. Rajono policijai trūksta pareigūnų, todėl kviečiamas dirbti jaunimas, kuris į policiją gali patekti tik baigęs policijos mokyklą. Kito varianto nėra. Mokslas trunka vienerius metus, mokama 200 eurų stipendija. Kyla ir pareigūnų algos, tad tarnyba policijoje tampa prestižine.

Kalbant apie veiklą 2016 m., tai bemaž visi rodikliai pagerėjo, apie 20–30 proc. sumažėjo vagysčių ir kitų nusikaltimų skaičius (rajono PK veiklos ataskaita 6 psl.).

J. Zenkuvienės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje