Skip to content

Permainingi krepšininkų mūšiai

Sausio 27, 28 d. krepšinio varžybų Ignalinos sporto ir pramogų centro salėje buvo apstu: penktadienį galėjome stebėti Ignalinos rajono pirmenybių pusfinalius, o šeštadienį po Ignalinos ir Švenčionų senjorų susitikimo vyko RKL varžybos.

Komandų ,,Rajonas“ (Ignalina)  ir ,,Perkūnas“ (Švenčionys) pusfinalyje svečiai visą žaidimą buvo besivejančių pozicijoje. Vos skirtumą sumažinus iki 4–6 taškų, šeimininkai atsakydavo taikliu, dažniausiai tritaškiu, metimu. Šįkart, pataikant tolimus metimus, nepralenkiamas buvo Tomas Gasparavičius, surinkęs jų net 13. Tad rezultatu 99:93 (23:13; 25:28; 31:21; 20:31) vietą finale iškovojo ,,Rajonas“. Tarp varžovų rezultatyviausias buvo visas varžybas be keitimų žaidęs A. Lazovskis, pelnęs didžiąją dalį komandos taškų – net 43.

Antrajame pusfinalyje susitikus ,,Laisvalaikio“ ir ,,Vidiškių“ komandoms į akis krito nemažas kiekybinis komandų skirtumas: ignaliniečiai susirinko tik šeši, o  vidiškiečių atsarginių žaidėjų suolelis buvo pakankamai ilgas. Nepaisant to, ,,Laisvalaikis“ atsilaikė ir net laimėjo 100:91 (20:16; 25:24; 34:12; 29:39). Įdomu ir tai, kai baigdami žaisti jie aikštelėje buvo likę tik trise, kadangi kiti komandos nariai surinko po penkias pražangas.

Ignalinos ir Švenčionių senjorų susitikimas taip pat buvo panašus tuo, kad ignaliniečiai varžybų pabaigoje liko nepilnos sudėties – keturiese. Pirmuosius du kėlinius pirmavę (pirmasis kėlinys baigėsi 22:13, antrasis 40:30), vėliau jie pasidavė nuovargiui ir rungtynėms įpusėjus iniciatyvą perėmė varžovai. Trečiajame kėlinyje L. Savickas ir V. Kindurys žaidė turėdami keturias pražangas ir tai stabdė jų galimybes gintis po krepšiu. Ketvirtajame kėlinyje gavus traumą R. Juršėnui, o V. Kinduriui prasižengus penktąjį kartą, ignaliniečiai žaidė keturiese ir varžybas pralaimėjo 61:83 (22:13; 18:17; 11:32; 10:21).

Deja, nepalankiai susiklostė ir RKL ignaliniečių susitikimas su Lietuvos kurčiųjų sporto klubo komanda. Jie pralaimėjo rezultatu 68:80 (19:28; 20:22; 18:16; 11:14). Kadangi tai jau trečiasis šių komandų susitikimas (dvejas prieš tai buvusias rungtynes laimėjo ignaliniečiai), gal pritrūko psichologinio nusiteikimo trečiąjį kartą žaidžiant su tais pačiais varžovais? Komandos treneris M. Ilgūnas priešininkų pasiruošimą varžyboms įvertino kaip puikų: jie pasinaudojo visomis Ignalinos komandos klaidomis.

Senjorų susitikimai krepšinio aikštelėje bei RKL kovos dar tęsis, o rajono vyrų krepšinio pirmenybių nugalėtojai bus žinomi vasario 11 d. Kviečiame 14 val. ateiti stebėti kovos dėl trečiosios vietos, o 16 val. prasidėsiančiose rungtynėse paaiškės pirmosios vietos laimėtojai.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje