Skip to content

Ignaliniečiai – Lietuvos atstovai jaunimo festivalyje

Vasario 11–17 d. Turkijos Erzurumo mieste vyks Europos jaunimo žiemos olimpinis festivalis, kuriame Lietuvai atstovaus 9 sportininkai: 3 slidininkai, 4 biatlonininkai, po vieną dailiojo čiuožimo ir greitojo čiuožimo trumpuoju traku atstovą. Džiugiausia, kad tarp šių sportininkų net trys ignaliniečiai: biatlonininkai Raminta Dindaitė ir Jokūbas Mačkinė (treneris Gintautas Čepulis) bei slidininkas Deimantas Kliševičius (treneris Karolis Baltakis).

Slidininkas Deimantas Kliševičius – Lietuvos jaunių čempionato laimėtojas ir prizininkas – vienas iš penkių stipriausių Lietuvos slidininkų. Biatlonininkai Raminta ir Jokūbas  puikiai pasirodė Baltijos šalių biatlono taurės varžybose ir tapo prizininkais, taip pat sėkmingai atstovavo jaunimo čempionatuose Austrijoje, Slovėnijoje. Po šio olimpinio festivalio slidininkai išvyks į  pasaulio suaugusiųjų olimpinį čempionatą Suomijoje, o biatlonininkai – į Slovakijoje vyksiantį jaunių pasaulio čempionatą.

Vasario 10 d. rajono savivaldybės administracijoje surengtose išlydėtuvėse meras Henrikas Šiaudinis linkėjo gerų startų sportininkams, kurie prieš tai atidavė daug jėgų treniruotėms ir įveikė nelengvą atranką. Kadangi festivalio slidinėjimo trasos įrengtos ribiniame 1770 m aukštyje, kuris reikalauja ypatingo fizinio pasiruošimo, jam buvo ruošiamasi Austrijoje, kur trasų aukštis 1400 m. Sporto skyriaus vadovas Jonas Paslauskas kalbėjo apie tai, kad šie vaikai atsidavę sportui, aukoja savo laisvalaikį, pomėgius bei progas susitikti su draugais. Jie sportuoja ir kaupia patirtį jau po 7–8 metus. Šiuo metu Ignalinos kultūros ir sporto centre treniruojasi ir įvairioms varžyboms rengiami 41 slidininkas ir 32 biatlonininkai. Ignalinoje yra idealios sąlygos Lietuvoje rengti žiemos sporto šakų sportininkus. Čia turėtų būti pagrindinė jų rengimo bazė. Tikėkimės, kad dar ilgai nestokosime tokių vaikų bei trenerių, kurie atranda talentus visame rajone, rūpinasi jų pavėžėjimu į treniruotes bei tampa svarbiais asmenimis auklėtinių gyvenime.

Diskutuota ir apie tai, kad biatlonas yra pakankamai brangi sporto šaka, trūksta finansavimo ir slidinėjimui. Nepaisant to, į įvairius žiemos sporto čempionatus bei festivalius nuolat vyksta Ignalinos atstovai – būtent čia yra šių sporto šakų ištakos ir pagrindus gauna būsimieji čempionai.

Nors prieš šias varžybas sportininkai ir jų treneriai, nenorėdami nuvyti sėkmės, būsimų rezultatų prognozėmis nesidalijo, linkime jiems palankaus oro, ištvermės ir kuo geresnių pasiekimų trasose. Sportininkams įteiktos savivaldybės bei Kultūros ir sporto centro dovanos.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje