Skip to content

Susitiko su ligoninės medikais

Vasario 7 d. savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis lankėsi Ignalinos rajono ligoninėje ir susitiko su darbuotojais. Buvo aptarta ligoninės veikla, finansinė situacija bei ateities perspektyvos ir galimybės.

Ligoninės direktorė Drąsuolė Jatulienė apžvelgė įstaigos 2016 m. veiklą, pasidžiaugė naujomis reabilitacijos paslaugomis ir pradėjusiais dirbti naujais specialistais: akių ligų gydytoju, odontologu, dietologu. Minėta, kad padidėjo mokamų paslaugų pajamos. Taip pat didėja ambulatorinėje grandyje teikiamos paslaugos, 2016 m. jų suteikta daugiau nei 700, dar 200 – dienos stacionaro paslaugų. Direktorė pastebėjo, kad pastaruoju metu ypač paklausus Reabilitacijos ir sveikatinimo paslaugų skyrius. 2016 m. čia priimti 237 pacientai. Per mėnesį mokamų paslaugų suteikiama maždaug už 400 eurų. Daugiausia šiame skyriuje apsilanko Švenčionių rajono gyventojų.

Ligoninė įgyvendino  Sveikatos apsaugos ministerijos parengtą sveikatos sistemos plėtros ir ligoninių konsolidavimo ketvirtojo etapo planą, kuriame numatyta, kaip toliau bus pertvarkomos šalies ligoninės ir vienas iš reikalavimų – didinti slaugos lovų skaičių ir atsisakyti dalies aktyvaus gydymo lovų. Ignalinos rajono ligoninėje slaugos lovų padidėjo nuo 30 iki 45, o Terapiniame skyriuje lovų skaičius sumažintas nuo 40 iki 30 lovų. Vaikų ligų skyriuje paliktos 5 funkcionuojančios lovos.

Daugiausia buvo kalbama apie ligoninės finansinę padėtį, kuri tikrai nėra gera, nes išlaidos gerokai viršija pajamas. Taigi veiklą galima pavadinti minusine. Tam įtakos pirmiausia turi mažėjantis ligonių ir suteiktų paslaugų skaičius. Direktorės teigimu, buvo peržiūrėti etatai, darbo krūviai, įvertinti pacientų srautai, imtasi visų įmanomų taupymo priemonių, tačiau tai negelbėja. Taigi, užduoti klausimai apie galimybę kelti nedideles slaugytojų algas taip ir liko retoriniai, nes tam šiuo metu tiesiog nelieka lėšų.  

Meras H. Šiaudinis pastebėjo, jog bendra šalies sveikatos politika yra tokia, kad siekiama stiprinti regionų centrų ligonines, o tokioms įstaigoms kaip rajono ligoninei ateityje gali būti pasiūlyta prisijungti prie didesnės gydymo įstaigos. „Žinau, kad jus labiausiai domina atlyginimų klausimas. Pripažįstu, kad jie tikrai menki, tačiau tai nėra savivaldybės finansavimo objektas. Mes galime investuoti tik į turtą, tą pagal galimybes ir darome“, – sakė meras H. Šiaudinis. 2016 m. gruodžio mėnesį  ligoninei savivaldybė skyrė 30 tūkst. eurų įrangai įsigyti ir atnaujinti.  Atsižvelgdamas į susitikime išsakytus medicinos darbuotojų pageidavimus, meras pažadėjo paieškoti galimybių ir skirti lėšų  Terapinio skyriaus sanitarinių mazgų remontui, taip pat Medicinos darbuotojų dienos proga apmokėti transporto išlaidas medikų pasirinktai ekskursijai po Anykščių ar Biržų kraštą.

Autorės nuotr.

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje