Skip to content

Diskusija apie Ignaliną ir jos ateitį tęsiasi

Ignalinos rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos iniciatyva rengiamos diskusijos apie Ignalinos ateitį ir svarstomos idėjos, ką galima būtų padaryti, kad šis nuostabios gamtos kraštas būtų dar patrauklesnis ir įdomesnis, kuo sudominti atvykstančius. Pirmoji diskusija surengta savivaldybėje, antroji vasario 18 d. vyko Ignalinos viešojoje bibliotekoje. Diskusijose dalyvauja ir aktyvus jaunimas, ir kiek vyresni gyventojai, savivaldybės mero pavaduotojas Laimutis Ragaišis, savivaldybės administracijos direktorius Vidas Kreivėnas, savivaldybės tarybos nariai Deimantė Malikėnaitė, Vytautas Gimžauskas, Vygandas Dilys.

Pagrindinis ir neginčytinas dalykas, kuriam visi pritarė – trūksta turizmo informacijos, ji išsibarsčiusi ir nėra tinkamai pateikta, taip pat trūksta informacijos verslui, kur ir kokios galimybės investuoti. Pripažinta, kad reikia tobulinti Turizmo informacijos centro interneto puslapį, jį pritaikyti naudojimuisi mobiliuoju telefonu. Diskusiją vedusi Jaunimo reikalų tarybos pirmininkė Deimantė Malikėnaitė kvietė jaunimą prisidėti ne tik pasiūlymais, bet ir konkrečia pagalba, nes kai kuriuos dalykus galima padaryti ir savomis pastangomis.

Jaunimas taip pat bus kviečiamas pagalvoti, kuo Ignalina yra išskirtinė, kokiu šūkiu ji galėtų prisistatyti atvykstantiems. Nuspręsta suburti jaunimo iniciatyvinę grupę, kuri surinkusi visus pasiūlymus ir nuomones, juos sukonkretintų ir pateiktų savivaldybės vadovams. Į minėtą grupę vicemeras L. Ragaišis siūlė įtraukti ne tik Ignalinoje, bet ir kaimuose gyvenantį jaunimą, kad būtų galima susidaryti pilnesnį vaizdą ir išklausyti kuo įvairesnes nuomones.

Susitikime išsakyti ir konkretūs pasiūlymai dėl įvairių infrastruktūros darbų. Kalbėta apie dviračių takų tinklo plėtrą, galimybes padaryti pasivaikščiojimo takus aplink Paplovinio ir Žaliojo ežerus. Savivaldybės vadovai paaiškino, kad už Paplovinio tilto, prie šio ežero esanti žemė yra privatūs sklypai, o vandens apsaugos zonoje išvis nieko negalima daryti, todėl ten tiesti takus būtų gana problemiška. Šiuo metu aplink ežerą galima apeiti esančiais miško takeliais.

Informuota, kad teritorija tarp „Žuvėdros“ pramogų parko ir ligoninės bus tvarkoma, o dėl dviračių takų taip pat yra galvojama. Savivaldybės administracija yra parengusi projektą „Dviračių ir pėsčiųjų takų plėtra Ignalinos miesto Laisvės ir Geležinkelio gatvėse, Budrių ir Ateities gatvėse bei esamame take nuo Mokyklos gatvės į Strigailiškio kaimą“.

Minėta, jog savivaldybė gali investuoti tik į savo turtą, todėl nėra teisinės galimybės kai kuriems pasiūlymams, pvz. Lietuvos žiemos sporto centre, įgyvendinti. Budrių bendruomenės pirmininkas A. Kacevičius pateikė idėją Lietuvos žiemos sporto centre nuo apžvalgos bokšto kalno įrengti pripučiamą čiuožyklą, arba ant ežero paleisti pramoginį plaustą su tramplinais ir čiuožyklomis. Tai esą galėtų padaryti verslininkai.

Susitikime taip pat diskutuota apie mokesčių verslininkams mažinimą, verslo rėmimo strategijos kūrimą. Ignalinos viešosios bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė pristatė pradedamą įgyvendinti savivaldybės administracijos projektą ir naujas paslaugas – tai mažylių skaityklos su interaktyviomis priemonėmis įrengimas, specialūs mokymai ir užsiėmimai, virtualios mokymosi ir pramogų programos.

Jauni žmonės labai taikliai pastebėjo, kad mes, ignaliniečiai, ne tik neišnaudojame esamų galimybių, bet dažnai nemokame džiaugtis tuo ką turime ir esame per dideli burbekliai. Tokią išvadą jie daro net ir pasižiūrėję savivaldybės interneto svetainėje pateikiamų atsakymų į savaitės klausimą rezultatus. Taigi labai svarbus optimistiškas požiūris, draugiškas pokalbis, bendras tikslas ir sutarimas, o ne kaltinimai ir priekaištavimai. Diskusija baigėsi gražiu palinkėjimu jaunimui – kalbėti, veikti, nenurimti ir savo iniciatyvomis kelti Ignaliną.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje