Skip to content

Rajono meras dalyvavo Lietuvos mokslo premijų teikimo šventėje

Kovo 7 d. Lietuvos mokslų akademijoje Vilniuje aštuoniems mokslininkams įteiktos 2016 m. mokslo premijos. Jos skiriamos kasmet už Lietuvai reikšmingus fundamentinius ir taikomuosius mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbus. Šventiniame renginyje dalyvavo rajono meras Henrikas Šiaudinis. Jis pasidžiaugė mokslininkų pasiekimais ir pasveikino premiją gavusį mokslų akademijos prezidentą Valdemarą Razumą, kuriam dėkojo už prasmingą bendradarbiavimą su savivaldybe. Lietuvos mokslų akademija ir rajono savivaldybė bendradarbiauja nuo 2012 m.

Valdemarui Razumui ir kartu su juo dirbusiam mokslininkui Gintarui Valinčiui premija skirta už darbų ciklą „2D- ir 3D-struktūrų biopanašios savitvarkės sistemos: sintezė, savybių tyrimai ir praktinis pritaikymas“. Fizinių mokslų srityje premija skirta ir Dariui Abramavičiui už darbų ciklą „Dvimatės koherentinės spektroskopijos teorija – kelias į kvantinės dinaminės tomografijos pažinimą“. Humanitarinių ir socialinių mokslų srityse apdovanoti Dalia Emilija Dilytė-Staškevičienė už darbų ciklą „Kristijono Donelaičio tyrimai“ bei Darius Staliūnas – už darbų ciklą „Rusijos tautinė politika ir tarpetniniai santykiai XIX a. Lietuvoje“. Biomedicinos ir žemės ūkio mokslų srityse premiją gavo Algirdas Augustaitis už darbų ciklą „Aplinkos veiksnių kompleksiško poveikio miškų būklei ir produktyvumui dėsningumai globalios kaitos sąlygomis“. Technologijos mokslų srityje premijos laureatais tapo Rymantas Jonas Kažys ir Liudas Mažeika už darbų ciklą „Ultragarsinės matavimo, stebėsenos ir diagnostikos technologijos ekstremalioms sąlygoms“.

Mokslininkus sveikino ir premijas jiems įteikė Valstybės kanclerė Milda Dargužaitė ir švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. „Jūs ne tik kuriate naujas žinias, bet ir auginate naujas mokslininkų kartas…Bene svarbiausias dalykas, kuo galima konkuruoti, yra žmonės ir žinios. Aš tikiu, kad tai yra Lietuvos kelias”, – įteikdama premijas sakė švietimo ir mokslo ministrė.

Po apdovanojimų ceremonijos meras Henrikas Šiaudinis turėjo progą pabendrauti su švietimo ir mokslo ministre J. Petrauskiene, LMA prezidentu V. Razumu, kitais mokslų akademijos nariais.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje