Skip to content

Sėkmingas žiemos sporto atstovų sezonas

Tirpstantis sniegas džiugina dažną pavasario išsiilgusį lietuvį, o profesionaliai žiemos sportu užsiimantiems tautiečiams baltą dangą nusimetę laukai – tai dar ir intensyvių varžybų bei treniruočių sezono pabaigos signalas.

Mūsų krašto slidininkai ir biatlonininkai Lietuvos vardą garsino ne kartą. Tikriausiai pamenate, kad nemažas sportininkų būrelis dalyvavo Europos jaunimo festivalyje Turkijoje, iš kur Deimantas Kliševičius grįžo pasiekęs neblogų rezultatų. Iškart po festivalio Ramintą Dindaitę ir Jokūbą Mačkinę buvo galima išvysti prie starto linijos jau Slovakijoje, IBU jaunių ir jaunučių  pasaulio čempionate, kur pasirodė tikrai neprastai: Raminta buvo 33-ia iš 92 dalyvių, Jokūbas – 62-as iš 101. Tuo tarpu Deividas Kliševičius iškovojo antrąją vietą Pasaulio slidinėjimo čempionato kvalifikacinėse varžybose Lahtyje (Suomija). Paskutinės slidininkų varžybos – Lietuvos suaugusiųjų, jaunimo, jaunių, jaunučių ir vaikų slidinėjimo čempionatas – vyko Ignalinoje kovo 11–12 d.

Pirmąją čempionato dieną komandiniame sprinte I vietą iškovojo Deividas Kliševičius ir Modestas Vaičiulis. Jaunių grupėje II vietą laimėjo Deimantas Kliševičius ir Gabrielius Paukštė. Moterų grupėje puikiai pasirodė merginų duetas Vitalija Kutkauskaitė ir Akvilė Zemenauskaitė, iškovojusios II vietą. Kovo  12 d. startavę klasikiniu stiliumi 10 km distancijoje vyrų grupėje Deividas Kliševičius iškovojo pirmą vietą, o jaunių grupėje Deimantas Kliševičius laimėjo II vietą. Biatlonininkų dar laukia paskutinieji strartai Latvijoje, Lietuvos jaunių, jaunučių ir vaikų biatlono pirmenybėse.

Kaip matote, vienos varžybos vijo kitas, ir toks buvo visas sezonas. Paprašius Deimantą Kliševičių pasidalinti įspūdžiais apie paskutiniąsias varžybas, jis pasakojo apie sustiprinto saugumo sąlygas Turkijoje vykusio festivalio metu: į olimpinį kaimelį buvo patenkama kaip į oro uostą, patikrinus visus daiktus, o į trasas sportininkai buvo vežami specialiais autobusais ir lydimi sukarintos policijos. Po visą teritoriją buvo galima judėti tik turint akreditacijos pažymėjimus. Vertindamas lenktynių trasą jis sakė, kad sunkiau buvo dėl nemažo aukščio virš jūros lygio, tačiau trasa buvo palyginti nesunki, be stačių pakilimų. Apžvelgdamas visą šį sezoną, Deimantas pastebėjo, kad jis buvo vienas geriausių ne tiek dėl rezultatų, kiek dėl įveikto iššūkio trasoje aplenkti kai kuriuos asmeninius varžovus.

Deividas, prisimindamas sėkmingai susiklosčiusį startą Suomijoje, pasakojo, kad iš pradžių išgyveno nemažai jaudulio, ar pateks į varžybų dalyvių dešimtuką. Vėliau jaudulį teko pamiršti, nes mintys sukosi tik apie tai, kaip sutelkti jėgas trasoje.  Visą nerimą atpirko euforijos jausmas užlipus ant nugalėtojo pakylos ir klausant sveikinimų iš varžybų dalyvių bei organizatorių. Deividas sakė, kad šį sezoną jaučiasi sustiprėjęs, tačiau teigia dar nepasiekęs savo galimybių piko: gerokai trūksta patirties, norėtų išbandyti dar įvairesnes trasas, stipriau pasiruošti kito sezono startams ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai.

Buvo įdomu, kaip įmanoma atlaikyti tokį intensyvų treniruočių, varžybų, skrydžių maratoną? Patiems sportininkams toks mano klausimas pasirodė nelabai suprantamas – jie tiesiog daro tai, ką privalo daryti, o nuovargio arba tarpusavio trinties, žinoma, pasitaiko, bet tai laikini sunkumai. Treneris Gintautas Čepulis akcentavo, kad tie auklėtiniai, kurie pasiekia rezultatų sporte, paprastai pasiekia gerų rezultatų ir gyvenime, mat yra išsiugdę stiprų charakterį ir išmoksta minimaliomis laiko sąnaudomis pasiekti maksimalų rezultatą ir trasoje, ir mokydamiesi. Be to, gyvename tokiu palankiu laikotarpiu, kai yra galimybė ryšį su draugais palaikyti, užduotis iš mokytojų atsisiųsti internetu, rasti tam laiko tarp treniruočių.

Treneris Karolis Baltakis reziumavo, kad šis sezonas buvo vienas iš sunkesnių dėl išvykų ir varžybų gausos. Maloniai nustebino D. Kliševičius, savo užsispyrimo dėka pasiekęs tokių gerų rezultatų. Treneris pritarė, kad sportininkai dar pakeliui į didesnę sėkmę, tad kito sezono tikisi sulaukti sustiprėję, ūgtelėję link olimpiečių. Telieka palinkėti sėkmės treneriams ir jų auklėtiniams.

K. Baltakio nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje