Skip to content

Nuostabi šokio šventė Ignalinoje

Kovo 18 d. Ignalinos kultūros ir sporto centre surengtas  respublikinis pramoginių šokių festivalis „Šokanti Ignalina 2017“, skirtas sportinių šokių kolektyvų „Viva“ ir „Mamba“ kūrybinės veiklos sukaktims.  „VIVA“ šokėjai scenoje sukasi 10, o jų vyresnieji draugai iš „MAMBA“ – jau 15 metų.  Šie du kolektyvai puikiai reprezentuoja Ignalinos kraštą, jie dalyvauja miesto ir rajono šventėse, užima prizines vietas respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose. Šiuo metu visi pirmosios laidos „Viva“ nariai jau šoka vyresniųjų „Mamba“ kolektyve, o „Viva“ pakeitė nauja talentingų šokėjų karta. 

Kolektyvus ir jų vadovę Neringą Kirkilienę sveikino savivaldybės mero pavaduotojas Laimutis Ragaišis, Lietuvos Respublikos Seimo narys Gintautas Kindurys.  

Šokėjams ir vadovei dėkota už jų svarų indėlį į Ignalinos kultūrinį gyvenimą, nematomą sunkų darbą, kūrybiškumą ir gražias akimirkas, kurias jie dovanoja švenčių metu. Taip pat buvo pasveikintas N. Kirkilienės pirmasis šokio mokytojas Gediminas Kondrotas, kuris su savo šviesios atminties žmona Edita buvo pramoginių šokių Ignalinoje pradininkai ir įkvepėjai. Neringa Kirkilienė pasidžiaugė savo šokėjais, dėkojo Ignalinos kultūros ir sporto centrui, savivaldybei už nuolatinį palaikymą ir paramą rengiantis koncertams, išvykoms, sudarytas geras sąlygas repeticijoms. Mėgstama veikla užsiimanti moteris tądien tiesiog spinduliavo laiminga šypsena, o visi šokėjai buvo itin susikaupę, pasitempę ir dovanojo gražiausius savo šokius. 

Festivalyje savo programas pristatė švenčiantys Ignalinos kolektyvų šokėjai ir svečiai:  Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos sportinių šokių kolektyvas „Žengte marš!“, Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmų pramoginių šokių kolektyvas „Risoluto“, Vilniaus šokių mokykla „Davi“, Druskininkų šokių klubo „Flik“ pramoginių šokių studija „Rock rock“, Druskininkų šokių studija „Dosado“ ir Mykolo Romerio universiteto sportinių šokių studija „Bolero“. Šokio šventę dainomis papuošė Ignalinos atlikėjos Simona Skrebutėnaitė ir Renata Artimavičiūtė.  Festivalio pabaigoje kolektyvų vadovams buvo įteiktos padėkos, atminimo dovanos. Visus svečius „Viva“ ir „Mamba“ pakvietė į vakaronę.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje