Skip to content

Reikia tik noro ir sugebėjimo

Mūsų rajonas vis linksniuojamas dėl esą didelės bedarbystės. Visada ginčijuosi, kad bedarbių skaičius netikras, „išpūstas“, nes, pasak Ignalinos darbo biržos vadovės Almos Šerėnienės, pusei užsiregistravusių bedarbių darbo tiesiog nereikia. Atvykę į Biržą užsiregistruoti, jie prašo – „tik neduokit man darbo“, „nesiųskit į perkvalifikavimo mokymus“ ir pan. Tai kokie jie bedarbiai? Su šia problema susiduria ir ketvirtą mėnesį Ignalinoje veikianti nauja siuvykla, įsikūrusi buvusių elektros tinklų pastate Švenčionių gatvėje.

Siuvyklą įsteigė UAB „Dansigos grupė“. Siuvyklos direktorius Mindaugas Noreika sakė: „Viskas gerai, keblumų dėl užsakymų ir produkcijos realizavimo neturime, yra viena problema – trūksta darbuotojų, pirmiausia gerų, patyrusių, profesionaliai dirbančių. Šiuo metu dirba 27 darbuotojai, o galime įdarbinti 40. Labai padeda Darbo birža, domisi ir pagalbą siūlo rajono savivaldybė, padėjo Ignalinos kredito unija, suteikusi kreditą daliai įrangos įsigyti, ačiū visiems.“

Siuvykla daugiausia siuva darbo drabužius ir vien tik užsienio šalims. Anglijos ugniagesiams siuva kombinezonus, taip pat ir iš nedegios medžiagos su aukso dulkėmis, Vokietijos baldų pramonei tiekia siuvinius, švedams – moteriškus rūbus. Medžiagomis nuo audinių iki sagų ir etikečių aprūpina užsakovai, produkciją gamintojams tenka pavežti tik iki terminalų, iš jų užsakovai gaminius pasiima patys. Siuvyklos įranga nauja, moderni. Ignaliniečiai siuvinius gamina konvejeriniu būdu, kai kiekvienas darbuotojas atlieka tik jam skirtą operaciją. Patys drabužius sukerpa, lygina, pakuoja, lipdo etiketes.

„Užsakovų ir patys ieškojome, ir jie mus surado, nes, tarkime, anglai turi savo atstovybę Lietuvoje. Įmonėje dirba vien rajono gyventojai iš Ignalinos, Dūkšto, Kazitiškio. Jiems reikalavimai tik du – noras ir sugebėjimas, nes užsieniečiams bet kaip nepasiūsi, jie priekabūs“, – tvirtino M. Noreika.

Tad geros siuvėjos, su patirtimi ir praktika, visada čia laukiamos. Atlyginimai nuo išdirbio. Tad norintys dirbti visada laukiami šioje įmonėje. Yra virtuvė, kur galima pailsėti, pasišildyti atsineštą maistą, išgerti kavos, arbatos. Informacija tel. 8 674 77505.

Žinoma, iš įmonėje bandžiusių dirbti teko išgirsti ir paaimanavimų. Tai darbas sunkus, reikalavimai dideli, o moka ne tiek, kiek norėtųsi, tai iš atokesnių gyvenviečių nepatogu ir brangu važinėti į darbą, tai tvarka įmonėje per griežta. Bet, grįžtant prie to, nuo ko pradėjau, neturint jokio darbo dirbti galima bet ką, juolab siuvykloje.

Gali būti reikalingi ir nauji DARBO RŪBAI.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje