Skip to content

Parduotuvę lanko pirkėjai ir iš gretimų rajonų

Ignaliniečiai ir miesto svečiai veikiausia pastebėjo atgijusią pietinę miesto teritoriją: daug judėjimo, statybų, remontų, didžiulių iškabų. Kaip ir visada, teorijų yra visokių, informacijos – tikros ir išgalvotos – taip pat. Kaip sakė rajono meras Henrikas Šiaudinis, šiuo metu miesto teritorijoje, užimančioje apie 12 ha žemės, kur kažkada veikė RSO (Rajono statybos organizacija), o vėliau – UAB „Ignalinos statyba“, dabar įsikūrė jau keturios verslo įmonės. Parduotuvė BALDAI IŠ VOKIETIJOS, statybos įmonė UAB RESTA ES, grūdų supirkimo įmonė UAB AGROKONCERNAS ir žemės ūkio technikos atsarginių dalių parduotuvė UAB PAS EGIDIJŲ. Šiandien pirmasis ciklo rašinys iš šios atgimstančios teritorijos, pristatome UAB PAS EGIDIJŲ.

Akylesni skaitytojai prisimins, jog dar praėjusį pavasarį MI puslapiuose rašėme apie UAB „Pas Egidijų“, kai jie dar vykdė veiklą pastatuose, esančiuose Švenčionių g. skersgatvyje, prie buvusios senosios geležinkelio pervažos. Beveik prieš metus ši įmonė persikėlė į, jų manymu, parduotuvei strategiškai patogesnę vietą, miesto pakraštyje, šalia itin judraus 102-ojo kelio Vilnius–Zarasai, adresu Švenčionių g. 37.

Kadangi įmonė – šeimos verslas, susitikome su visais šeimos nariais, aktyviai dalyvaujančiais svarbiausiuose verslo sprendimuose: Onute ir Egidijumi Šiaudiniais bei jų dukra, įmonės direktore komercijai, Karolina Šiaudinyte. Kiti vaikai – Rūta ir Emilis – gilina žinias ir semiasi patirties didžiuosiuose šalies miestuose, todėl šioje veikloje dalyvauja tik iš dalies.

E. Šiaudinis yra nupirkęs visą buvusi statybos įmonės administracinį pastatą. Bankrutavus įmonei UAB „Ignalinos statyba“, iš bankrotą vykdžiusio administratoriaus verslininkas nupirko pagal dokumentus 98 proc. įrengtą pastatą, o realiai jo įrengta tebuvo vos 20 proc. Stogas kiauras tiek, jog per visus aukštus vanduo tekėjo kiaurai, o ant stogų augančių medžių šaknys nusidriekę per du aukštus, sudegusi instaliacija, kažkada įrengti kabinetai nebetiko jokiai paskirčiai.

Dar pernai liepą pirmojo pastato aukšto dalyje ir įsikūrė žemės ūkio technikos atsarginių dalių parduotuvė „Pas Egidijų“, sėkmingai tebeveikianti ir dabar. Čia dirba 6 žmonės. Šiuo metu parduotuvė užima 460 m², tačiau jau pradėti remontuoti dar 300 m², planuojant plėtrą. Antras ir trečias pasato aukštai, uždengus stogą ir apšiltinus sienas, kol kas bus palikti normaliai išdžiūti, o vėliau, atlikus remontą, planuojama juos nuomoti įvairiems verslams. Nors, pasak Šiaudinių, galimi įvairūs variantai. Gal net patogiau bus patiems verslininkams remontuotis taip, kaip jie norės patys. Visas šis pastatas buvo suskirstytas į mažus kabinetukus, išskyrus vieną didžiulę salę, o tai nėra patogu ir praktiška didelei įmonei. Bendras viso pastato plotas – 3456 m². Tiesą pasakius, pats pastato išplanavimas gana įdomus, nes jame nemažai erdvių, primenančių didingųjų dvarų patalpas: erdvūs pusapvaliai holai, dvipusiai laiptai ir kt. Architekto, planavusio pastatą, norai ir planai buvo neprasti, tik štai vykdytojai, akivaizdžiai, nepersistengė. Darbų kokybė pasibaisėtina ir naujiems šeimininkams praktiškai reikia jį perstatinėti. Ne veltui sakoma, kad batsiuvys yra be batų, o statybininkas – be namų.

Komercijos direktorės K. Šiaudinytės teigimu, šiuo metu parduotuvėje, prekiaujančioje žemės ūkio atsarginėmis dalimis, akumuliatoriais, padangomis, tepalais, varžtais ir įrankiais, techninėmis dujomis bei kitomis įvairiomis prekėmis, atliekami ir individualūs užsakymai pagal klientų pageidavimus, todėl klientų čia sulaukiama ne tik iš mūsų karšto, bet ir iš Zarasų, Švenčionių, Visagino. Parduotuvės komanda prisitaikė prie klientų poreikių ir dirba nuo 7 iki 18 val., o šeštadienį – nuo 7 iki 14 val. K. Šiaudinytė juokauja, kad klientai ir pačioje parduotuvėje, ir net aikštelėje jaučiasi kaip namuose: laisvai, atsipalaidavę, visada pašmaikštauja ir paatvirauja.

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje