Skip to content

Kviečia vokiškų baldų rojus

Tęsiame rašinių ciklą apie bankrutavusios ir ilgai merdėjusios buvusios „Ignalinos statybos“ teritorijos ir pastatų antrąją „jaunystę“. Juos dalimis nupirko keturios verslo įmonės. Penktadienį rašėme apie čia įsikūrusią UAB „Pas Egidijų“, šiandien – apie parduotuvę „Baldai iš Vokietijos“, kurioje dirba šeima – Artūras, Laurynas ir Aušra Grundos.

Šis verslas nenaujas, anksčiau „Baldai iš Vokietijos“ glaudėsi Gaveikėnuose ir buvusios Ignalinos kepyklos pastatuose, kitaip – strategiškai verslui nepatogiose vietose. Dabar gausybė pačių įvairiausių baldų pirkėjų laukia dviejuose pastato aukštuose šalia Ignalinos–Švenčionių kelio. Čia dirba Artūras ir Laurynas. Antra verslo dalis – sendaikčių parduotuvė – antrame prekybos centro „Norfa“ aukšte. Čia gausybė smulkių daiktų – antikvarinių ir šiuolaikinių indų, kitų namų apyvokos daiktų, paveikslų, smulkesnių baldų, net knygų. Šiame ūkyje šeimininkauja Artūro ir Lauryno mama Aušra.

„Šį verslą pradėti pasiūlė giminaičiai. Pradžia buvo sunki, nes pirmiau reikėjo žmones sudominti, pritraukti. Dabar su pirkėjais jokių sunkumų nėra. Be ignaliniečių, daug pirkėjų sulaukiame iš Vilniaus, Visagino, kitų miestų, nes panašių parduotuvių šiame regione labai mažai. Perkami įvairiausi baldai, ypač smulkesni – stalai, kėdės, į sodo namelius, poilsiavietes (kurių rajone daug turi vilniečiai) mieliau perkami antikvariniai, senoviniai baldai“, – pasakoja Artūras Grunda.

Baldų į Vokietiją patiems važiuoti nereikia. Yra geras ir patikimas tiekėjas, kuris toje šalyje superka baldus, juos sandėliuoja ir pats pristato, o ignaliniečiai jau perka iš jo. „Fura“ su baldais į Ignaliną atvyksta maždaug kartą per mėnesį. Vokietijoje yra firmų, valančių namus. Vokietis ją pasamdo su sąlyga, kad ji išveš viską iš namų, iki paskutinės smulkmenos – visus baldus, rakandus, nes norima atsinaujinti ir butas ar namas apstatomas visiškai naujais baldais. Taip gyvena vokiečiai. Išmestų į gatvę baldų ignaliniečių tiekėjas neima, todėl visi čia patenkantys baldai apynauji ar gerai prižiūrėti, užlaikyti.

„Atveža visai naujų baldų, tokių tik daugės. Daugiau bus ir drabužių. Be abejo, visiems rūpi kainos. Jos priklauso nuo firmos, gaminusios baldą, žinomumo, nuo baldo dizaino, jo kokybės. Pas mus didelis privalumas – galima derėtis. Jeigu matom, kad daiktas išties geras, kainą laikom. Naujus baldus parduodame lygiai už pusę jų kainos, taikomos Vokietijos parduotuvėse. Šiaip patys pirkėjai dažnai sako, kad pas mus pigiau, nei, tarkime, tą patį ar panašų daiktą pirkti internetu“, – sako Artūras.

Pasak jo, pagal susitarimą su pirkėju už atskirą kainą įsigytus baldus visame rajone atveža namo, suneša į vidų. Ignaliniečiams ir gyvenantiems maždaug dešimties kilometrų atstumu nuo Ignalinos baldai dažnai pristatomi nemokamai. Tik jei baldas labai sunkus, jam nešti reikia samdyti žmonių, tuomet imamas sutartinis mokestis.

Pasidairius po du aukštus, kokių grožybių tik čia nėra. Minkšti svetainės komplektai, foteliai, tarsi iš karalių pilių, įmantriausių formų sekcijos, komodos, kėdžių, stalų įvairovė, paveikslų, tarsi meno galerijoje, vaikiškos lovytės, nematyti baldai, kuriems net pavadinimą sunku sugalvoti…

Apsilankiau ir sendaikčių parduotuvėje. Ponia Aušra prekyba taip pat patenkinta. Žmonių užsuka daug ir dažnas vis kažką nusiperka. Esant parduotuvėje, moteris pirko stalą, tinkantį virtuvei. Šviesų, dailų, įmantriai išdrožtomis kojomis.

Tad, jei reikia baldo, užsukite čia: ir išsirinksite, ir susiderėsite, ir dėl atvežimo namo problemų nebus.

Autoriaus nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje