Skip to content

Velykų Mišios vyks jau baigiamoje atstatyti Ceikinių bažnyčioje

Balandžio 12 d. rajono savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis  už savo ir savivaldybės metų veiklą pradėjo atsiskaityti gyventojams. Susitikimai įvyko Ceikiniuose, Mielagėnuose ir Gilūtose (apie juos – kituose MI numeriuose). Pokalbio Ceikiniuose pabaigoje meras visiems palinkėjo gražių švenčių ir sakė, kad Ceikinių krašto žmonės rodo neįtikėtiną vieningumo ir susitelkimo pavyzdį.

Prieš metus sudegus bažnyčiai, jie visi surėmė pečius ir finansinei paramai, ir bendram darbui ją atstatant, todėl šiandien yra kuo pasidžiaugti. Susitikime dalyvavęs klebonas Marijonas Savickas, dabar daugiau laiko praleidžiantis Ceikiniuose nei Mielagėnuose, nuoširdžiai dėkojo visiems geros valios žmonėms už paramą ir pagalbą, taip pat savivaldybei už dovanotas stogo konstrukcijas. Kaip sakė klebonas, statyboms jau išleista apie 70 tūkst. eurų, du trečdalius jų surinko žmonės, 25 tūkst. skyrė arkivyskupas, kuris iš pradžių nepritarė bažnyčios atstatymui. „Kuo daugiau rems savivaldybė, tuo greičiau baigsime visus darbus“, – juokavo klebonas, o meras sakė turintis ne vieną jo prašymą ir pagal galimybes bus stengiamasi padėti.

Meras, seniūnas ir klebonas apžiūrėjo bažnyčią, kuri jau įgavo savo formą ir galima pasakyti, kad bus tikrai daili. Per metus čia labai daug nuveikta: iškeltos sienos, sudėti langai, suręstas stogas, kuris dabar jau dengiamas. Viduje iškaltos sienos, išbetonuotos grindys. Jau beveik baigtas ir dailus bokštelis su kryžiumi, kuris bus iškeltas ant stogo. Šv. Velykų Mišios, žinoma, vyks naujose, nors dar ir nebaigtose dailinti,  erdvėse.

Neįtikėtinai greitai, per metus, ceikiniškių viltis išsipildė. Tą viltį nežinomas autorius pernai po gaisro užrašė medžio lentelėje, kuri dabar  prikalta prie įėjimo į bažnyčią. Lentelėje sueiliuoti tokie žodžiai:

VILTIS

Praeis mums šokas, atstatysim bažnytėlę
Ir vėl bus gražūs, jaukūs Ceikiniai.
Ir jei ne ši, tai jau kita senutė,
Kalbės maldelę: VISKAS BUS GERAI!

2016.04.05

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje