Skip to content

„Nors nėr tavęs čionai…“

„Nors nėr tavęs čionai, nors tu toli…“– skambiai pirmąją dainą penktadienio vakarą traukė visi Kazokinės ir aplinkinių kaimelių bei viensėdžių gyventojai, suvažiavę į Kazokinės bendruomenės namus. Seniūnas Jonas Polito su seniūnijos komanda pasirūpino, kad šventinis Velykų laikotarpis tęstųsi kuo ilgiau ir įdomiau, tad į svečius pakvietė smagių vyrų iš Zarasų kapelą „Sadūnai“.

„Man labai liūdna, kad žmonės tolsta vieni nuo kitų, svetimėja, užsidarę savuose pasauliuose. Turiu svajonę kažkaip išjudinti juos, paskatinti labiau suartėti, susidraugauti ir tapti vieningesniais. Šio suėjimo tikslas –ne tik pasiklausyti koncerto. Noriu, kad Kazokinės ir aplinkinių kaimų žmonės pabūtų drauge, pasikalbėtų ir, galbūt, atrastų idėjų bendrai veiklai. Žmonių sparčiai mažėja, todėl svarbu tuos esančius suburti draugėn“, – dar prieš šventę kalbėjo J. Polito.

Bendruomenės salėje vos tilpo visi norintys pasilinksminti. Drauge su seniūnu atvyko ir kraštietė, seniūnijos specialistė Birutė Lukošiūnienė, Kazokinėje gyvenantis seniūnijos žemės ūkio specialistas Gediminas Kardelis, Strigailiškio laisvalaikio organizatorė, atnešanti „šviesos“ bei pramogų ir Kazokinės apylinkių žmonėms, Rima Grušnienė. Tąkart su savo rajono žmonėmis vakarojo ir rajono meras, kaimynas Henrikas Šiaudinis.

„Sadūnų“ vyrai labai greit išjudino žiūrovus  ne tik bendroms dainoms, varžytuvėms, bet ir pasirodymams. Šmaikštumu ir geru humoru apsiginklavę muzikantai nugalėjo susirikusiųjų kuklumą, santūrumą ir susikaupimą. Neliko statusų ir pareigų – visi dainavo ir kvatojo išvien.

Po koncerto susirinkusieji  lauke vaišinosi gardžiausia Stanislovo Rastenio žuviene, kuriai žuvų parūpino Editos Brukštuvienės  kolektyvas „Birvėtos tvenkiniai“.

Dalyvaudamas tokiame suėjime, negali nepastebėti skirtumo. Čia nebuvo svarbių ir nesvarbių, direktorių ir pavaldinių – visi be jokio raginimo jautėsi šeimininkais, atsakingais už save ir už kitus – kas duoną raikė, kas laužą kūreno, stalus nešiojo, žuvienę dalijo. Bet svarbiausia – tikrai visi bendravo…

Dažnai žmonės pyksta, nežinodami net patys, kodėl? Priežastis – normalaus (ne per trečiuosius asmenis) bendravimo stoka. Kaip vienas kitą suprasti, jei  atsukame nugaras vienas kitam?

Manau, J. Polito svajonės išsipildymo vartai jau atsivėrė – šventinis vakaras išties pavyko.

Dėkojame rėmėjams: ūkininko Valdo Kamarausko šeimai, ūkininko Romo Puišio šeimai, UAB „Danvalda“ vadovo Dano Šablovsko šeimai.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje