Skip to content

Kad duona ir medum kvepėtų Jūsų namai

MI informacija

Nagi, pažiūrėkime, kokia nuotaika tvyro jumyse? Jūs šiandien vėjavaikiškai šmaikštūs ar santūriai jautrūs? O gal „pamiksuojam“? Kad pajustum pilnavertį džiaugsmą, sulaukus pavasario ir šv. Velykų, reikia visos puokštės emocijų. Tokiomis, moteriškai kunkuliuojančiomis, nepastoviomis, bet kartu ir užvedančiomis nuotaikomis įsiveržė Velykos ir į Vidiškių miestelį drauge su neseniai susibūrusių aktyvių moterų bendruomene: Ieva, Daiva, Asta, Jurgita, Irena, Liucija, dviem Ramutėmis, Alyte, Audra, Ramune, Viktorija.

Antrąją Velykų dieną, dar nespėjus nutirpti per Velykas iškritusiam sniegui, Vidiškių miestelis nušvito gėlėmis – vėjo malūnėliais, suposi skambios muzikos bangose, svaigino gardžiais kvapais.

Netikėtai į kiemelį, skambant ritmingai muzikai, pasiramsčiuodamos lazdomis susirenka „močiutės“, kai staiga jas pagauna muzikos garsai ir jos, numetusios lazdas į šalį ir užmiršusios savo „garbingą amžių“ ima nuotaikingai šokti. Nors gyvenime ne kartą matytas reginys, nepalieka abejingų žiūrovų, kurie negailėdami plojimų dar labiau užveda močiutes, tačiau, nutilus muzikai, magija baigiasi ir „močiutėms“ vėl tenka remtis lazdelėmis, norint žengti bent vieną žingsnelį.

O tuo metu į lauką išbėga velykiniai herojai, sveikindami visus su Velykomis ir kviesdami kaip reikiant pašėlti ir padūkti.

Vidiškiečiai, pasiskirstę į būrelius pagal pomėgius, vieni virvę traukė, kiti balionus pūtė, kiaušinius rideno, margučių ieškojo, margučius piešė, dalyvavo estafetėse su kamuoliais, šokdynėmis, lankais ir t. t. Ir smagiausia, kad pralaimėjusių neliko – visus „močiutės“ Daiva ir Ieva pradžiugino dovanomis. „Močiutės“ Asta  ir Jurgita visus vaišino lauke verdamu skaniu šiupiniu. Dvi „močiutės“ Ramutės, Ramunė, Irena, Rasa ir Liucija visus vaišino pačių pagamintais saldžiaisiais šventiniais skanėstais. O„senovinėje rankdarbių pirkioje“ mezginius mezgė „močiutė“ Elena.

Norintieji galėjo ne tik šalia prisėsti bei nėrimo ir mezgimo paslapčių pasimokyti, bet ir įsigyti aktyviųjų bendruomenės moterų  padarytų darbelių: nertų kiškučių, krepšelių, servetėlių, ir įvairių kitokių rankdarbių. Smagiomis melodijomis švenčiančiuosius linksmino vidiškietis Vaclovas Macys. Velykų kiškis, Vidiškių laisvalaikio organizatorė, Viktorija Kolytė patikino, jog jų tikslas suvienyti visus į šventę atėjusius žmones – pasiektas. „Norėjome, kad visi kartu pabūtume lyg viena didelė šeima ir toliau rengtume nuotaikingus ir gražius renginius bei šventes, kurie pritrauktų vis daugiau ir daugiau žiūrovų bei paskatintų prisidėti prie bendruomenės ir kultūros namų organizuojamų renginių bei veiklų. Visiems, tiek vidiškiečiams, tiek MI skaitytojams, noriu palinkėti iš visos širdies, kad sieloje gerumo gėlės skleistųsi, kad jėgos vėl atgimtų su gamta, kad šviesią mintį dar geresnė keistų, kad duona ir medum kvepėtų jūs namai, kad būtų jie užuovėja saugiausia“, – sakė Viktorija.

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje