Skip to content

Sulaikyti kontrabandos versle dalyvavę pareigūnai

MI informacija

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai patikrino vieną rajono Karlų kaimo sodybą. Turėta žinių, kad čia gali būti saugomos neteisėtai per valstybės sieną su Baltarusija atgabentos cigaretės.

Sodybos kieme VSAT pareigūnai pastebėjo automobilius „Volkswagen Sharan“ ir „Audi A6“. Iš pastarojo bagažinės du vyrai krovė juoda polietileno plėvele aptrauktus ryšulius į netoliese esantį statybinį vagonėlį.

Abu krovikus pasieniečiai sulaikė su įkalčiais. Tai – 44 ir 50 metų Visagino gyventojai. Automobilyje bei vagonėlyje rastuose ryšuliuose VSAT pareigūnai aptiko 7500 pakelių cigarečių „Premier“, pažymėtų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Tą pačią dieną tyrimą tęsę pasieniečiai sulaikė ir į areštinę uždarė du kolegas – 40 metų Ignalinos rinktinės Pūškų užkardos jaunesnįjį specialistą ir 29-erių metų tos pačios užkardos vyresniąją pasienietę. Pastaroji Ignalinos rajono apylinkės teismo sprendimu buvo suimta trims paroms, abu cigarečių krovikai – penkioms. Dvi paras areštinėje praleidęs VSAT pareigūnas buvo paleistas, jam skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Pasienietę trečiadienį apklausę ikiteisminį tyrimą atliekantys VSAT Ignalinos rinktinės pareigūnai jai taip pat skyrė kardomąją priemonę rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Abiem Pūškų užkardos pareigūnams pareikšti įtarimai dėl bendrininkavimo neteisėtai disponuojant akcizais apmokestinamomis prekėmis. Pasieniečiai rinktinės vadovybei yra pateikę prašymus atleisti iš tarnybos. Aišku, tai jų neišgelbės nuo baudžiamosios atsakomybės.

Automobiliai ir rūkalai saugomi Ignalinos rinktinėje.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje