Skip to content

Pasveikintos dvi 90-metės seniūnijos gyventojos

MI informacija

Jau antri metai seniūno iniciatyva sveikiname garbingo 90-mečio sulaukusius seniūnijos gyventojus. Gegužės 2-ąją pasveikintos dar dvi jubiliatės: Vaišniūnų kaimo gyventoja Ona Čeponienė ir Emilija Dindienė iš Narsutiškės kaimo. Linkėta joms sveikatos, stiprybės ir sulaukti 100 metų. Devyniasdešimtmetės puikiai pasirūpina savimi ir gyvena pakankamai aktyvų gyvenimą, o jau kokią atmintį turi, kiek prisiminimų iš praeities papasakojo…

O. Čeponienė su vyru užaugino dukrą  ir sūnų, sulaukė  penkių anūkų ir keturių proanūkių. „Nuo 1920 iki 1939 m. Vaišniūnai buvo Lenkijos teritorijoje. Tik Dūdėnų ir Rakštelių sodybos demarkacine linija buvo atkirstos nuo kaimo ir liko Nepriklausomos Lietuvos teritorijoje. Mūsų šeimoje augo aštuoni vaikai. Nuo mažens buvom pratinami prie žemės darbų. Vaišniūnų ir aplinkinių kaimų vyrai dirbo prie sielių plukdymo, o moterys ir vaikai kapodavo „čiurkes“ (mažas medžio kaladėles, naudotas traktorių iš mašinų kurui). Uždirbdavome neblogai“, – pasakojo  senolė. Nuo 1952 m. Ona dirbo Vaišniūnų parduotuvės pardavėja. Gyventojai labai džiaugėsi nuoširdžia  pardavėja. Ji taip pasitikėdavo žmonėmis, kad ne kartą būtiniausių maisto prekių duodavo ir be pinigų. „Tada žmonės buvo sąžiningi, visuomet atiduodavo skolas, kai tik užsidirbdavo pinigėlių“, – sakė jubiliatė. Onutė dar sveikata labai nesiskundžia: su dukra Vile prižiūri ūkį, dar ir karvutę laiko, nueina pauogauti ir pagrybauti.

E. Dindienė kilusi iš Panižiškės kaimo. Ištekėjusi persikėlė gyventi į Narsutiškę. Kartu su vyru Petru gyvenome 66 metus. „Kartais susipykdavome, bet pasiginčiję išsiaiškindavome viską ir toliau gyvenom. Daugiau kantrybės reikia – jei ir pasakė ką negero – negirdėk“, – išmintim pasidalino 90-dešimtmetė. Nuo mažens teko dirbti įvairius darbus. „Moku ir su plūgu žemę arti, ir dalgiu žolę pjauti, žinoma, lengva nebuvo“, – pasakojo senolė. Emilija su vyru užaugino dvi dukras ir sūnų, susilaukė penkių anūkų ir devynių proanūkių. Labai džiaugiasi savo anūke Rita, kuri dažnai  aplanko, nuveža į  Palūšės  bažnyčią ir polikliniką. 

Išlydėdamos jubiliatės džiaugėsi, kad jas aplankė seniūnas Jonas Polita specialistė Birutė Lukošiūnienė ir taip gražiai pagerbė.

Dar daug daug žydinčių pavasarių, daug saulėtų dienų Jums, mielosios!

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje