Skip to content

Aptartas pasieniečių ir savivaldybės bendradarbiavimas

Rajono savivaldybės vadovai susitiko su Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadu generolu Renatu Požėla ir Ignalinos rinktinės vadu pulkininku leitenantu Sauliumi Tamulevičiumi. Svečių atvykimo tikslas – aptarti tolesnį savivaldybės ir pasienio tarnybos bendradarbiavimą, kuris būtų įprasmintas oficialiu susitarimu.

Savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis pasidžiaugė pasieniečių darbu ir jų visuomenine veikla rajone. Kalbėta apie draugišką  bendravimą su gyventojais, seniūnijomis, mokyklų bendruomenėmis, dalyvavimą renginiuose, šventėse, pagalbą ir saugumo užtikrinimą atokiuose kaimuose gyvenantiems žmonėms. „Visuomenėje turite gerą vardą…“ – sakė meras.  

Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas R. Požėla teigė, kad tarnyba siekia statyti naujus bendradarbiavimo tiltus, o  savivaldybę laiko svarbiu strateginiu partneriu, su kuriuo bendradarbiaujant galima daug nuveikti palaikant  viešąją tvarką, mažinant socialinę atskirtį, vykdant prevencinę veiklą, rūpinantis vaikų ir jaunuolių patriotiniu švietimu ir jų laisvalaikio organizavimu. Kalbėta apie pasieniečių būrelių veiklos išplėtimą. Nuo rudens tokie būreliai turėtų atsirasti ir Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijoje, Ignalinos gimnazijoje.

Vadas taip pat patikino, kad Ignalinos rinktinėje, kuri yra viena svarbiausių darbdavių šiame pasienio regione, didesnių pertvarkų nėra numatyta ir bus stengiamasi išsaugoti darbo vietas. Į šį klausimą žiūrima labai atsakingai. „Smarkiai mažėjant gyventojų skaičiui, mūsų pasienio ribos netrumpėja. Ir ateityje išliksime svarbiu darbdaviu“, – patikino R. Požėla.

Susitikime taip pat kalbėta apie išorinės Europos sąjungos sienos tam tikrą atraktyvumą, kai kurių įdomių objektų lankymą, planuojamą sienos stiprinimą, įrengiant modernias stebėjimo sistemas. Aptartas tarptautinio Tverečiaus pasienio punkto  klausimas, kurį Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas žadėjo dar kartą kelti, kad jis būtų svarstomas aukščiausiu lygiu.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje