Skip to content

Kūrybos iš gipso ABC

MI informacija

Ignalinos viešojoje bibliotekoje surengtas dar vienas projekto „Kūrybos ABC“, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, edukacinis užsiėmimas. Šį kartą – „Lipdymo terapija“. Užsiėmimas vėl sutraukė nemažą būrį ignaliniečių – tiek darželinukų, atėjusių su mamomis, tiek vyresnių vaikų, tiek senjorų.

Pirmiausiai VšĮ „Artoteka“ vadovė Margarita Lozinskaja supažindino su gipso savybėmis, pamokė specifinių lipdymo iš gipso technologijų. Papasakojo, kokios rūšies gipsas labiausiai tinka pasirinktam gaminiui nusilipdyti. Pasirodo, gipso savybės labai panašios į molio – galima lipdyti tiek stambius, tiek smulkesnius kūrinius, o pats gipsas labai smagi, formavimui lengvai pasiduodanti medžiaga, todėl puikiai tinka tokiems renginiams, kurių dalyviai nori greito, nesudėtingo proceso ir apčiuopiamo rezultato.

Tada kiekvienas renginio dalyvis pasinėrė į fantazijas ir kūrybą. Pradžioje reikėjo medicininį gipsą susikarpyti įvairaus dydžio gabalėliais, vėliau merkti į vandenį ir ant rankos piršto formuoti norimą kūrinį.

Kadangi nulipdytas gaminys kaipmat ima stingti, todėl jį galima iš karto dekoruoti ir spalvinti. Čia taip pat vyko smagus darbas su spalvomis. Po užsiėmimo visi džiaugėsi rezultatais ir vienbalsiai nusprendė, kad lipdymas iš gipso – kantrybės ir kruopštumo reikalaujantis užsiėmimas.

Kūrybiniai užsiėmimai – ne tik puiki atpalaiduojanti terapija, palaikanti mąstymą ir protinį darbingumą, bet ir įdomus laisvalaikio praleidimo būdas.

Šio užsiėmimo metu visi dalyviai prasmingai ir smagiai praleido laiką, savo rankomis sukūrė įdomius ir unikalius darbus: kas rožę, kas varlę, mešką ar kates… Šiais darbeliais galima papuošti namus ar padovanoti draugams. 

Inetos Stanionytės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje