Skip to content

Girtas ir be „teisių“

MI informacija

Vagystė

Gegužės 27 d. 50-metis vilnietis pareiškė, kad apie 11 val. atvykęs į jam priklausančius namus, esančius Linkmenyse, Parko g., pastebėjo, jog įsibrauta į užrakintą namą, iš kurio pagrobta: kompresorius, dažymo įranga, keturios žieminės padangos ir dvi žieminės padangos su skardiniais ratlankiais. Padaryta žala – 500 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Beje, tą pačią dieną gretimuose Kirdeikiuose apvogtos dar trys sodybos, priklausančios vilniečiams ar uteniškiams. Ko gero, tai tų pačių rankų darbas.

Girtas ir be „teisių“

Gegužės 28 d., apie 21.25 val., Ignalinos sen., Žydelių k., patikrinimui sustabdytas automobilis „Ford Mondeo“, kurį vairavo neblaivus (1,87 prom.) 52-ejų vyras. Jis vairuotojo pažymėjimo ir automobilio registracijos liudijimo nepateikė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į Vilniaus apskr. VPK Švenčionių r. PK areštinę.

Klesti neteisėta žvejyba

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai, vykdydami reidus, poroje brakonierių pamėgtų Ignalinos rajono ežerų pastebėjo žvejybos neleistinais įrankiais požymių. Siekiant užkirsti kelią daromiems žvejybos vidaus vandenyse pažeidimams ir nedelsiant nutraukti žuvų ištekliams daromą žalą, gegužės 23 d. šiuose ežeruose buvo organizuotas reidas.

Ežeruose dirbo du pareigūnų ekipažai, kurie kateriais žvalgė ežerų pakrantes. Pakrančių žvalgyba buvo vykdoma ne tik nuo vandens, bet ir iš oro, pasitelkiant į pagalbą droną. Reido metu visi rasti neteisėti žvejybos įrankiai ištraukti iš vandens. Neteisėtos žvejybos mastai nustebino ir visko mačiusius pareigūnus. Iš viso iš dviejų ežerų buvo ištrauktos 103 ežerinės gaudyklės, 2 bučiai ir 1 statomas tinklas. Įrankiuose buvusios gyvybingos žuvys išleistos atgal į tuos pačius vandens telkinius.

Atsižvelgiant į nelegalios žvejybos mastus, siekiant užkirsti kelią pažeidimams, šiuose ežeruose kontrolė bus dar labiau stiprinama. Visus gyventojus raginame taip pat nebūti abejingus ir apie pastebėtus galimus pažeidimus prašome pranešti pareigūnams tiesiogiai arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje