Skip to content

Į Ignaliną sugrįžo legendinis „Dringis“

Mano kartos žmonės ir vyresni mena Ignalinos restoraną „Dringis“, kuris dar liaudiškai vadintas „po fikusu“. Mat dažnai susitikę draugai vienas kitą pakviesdavo ne į restoraną, o tiesiog pasėdėti „po fikusu“. Kiek ten kartų pietauta, kiek ten vakarų praleista, kiek visokiausių nuotykių būta? Tai štai, rytoj, šeštadienį, „Dringis“ po tuo pačiu stogu vėl atveria duris. Dabar įstaiga kukliai vadinsis kavine, nes kol kas iškart sunku pasiekti šiuolaikinio restorano lygį, kuriam keliami gana dideli reikalavimai. Viskam – ir interjerui, ir virtuvei.

Kai užsukau antradienį pasižvalgyti, tikrosios įstaigos šeimininkės – Genovaitės Gaidelienės – neradau. Kalbėjomės su jos vyru verslininku Valdu Gaideliu.

„Didžiuojuosi savo žmona, kuriai netrūksta nei idėjų, nei noro, nei ryžto dirbti, kurti. Tai jos projektas. O „Dringio“ idėja kilo iš… nevilties. Nors oficialioji statistika šaukia, kad turistų srautas į Lietuvą didėja, ji piešia kiek iškreiptą paveikslą. Turistų daugėja Klaipėdoje iš kruizinių laivų, didmiesčiuose, dar Trakuose ar Druskininkuose, o provincijai nubyra tik trupiniai. Todėl situacija joje kasmet prastėja, sunku išlaikyti turimą įmonę, nes, tarkime, mūsų Ginučių kompleksas yra tik sezoninis. Gaila darbuotojų, kurie dirba jau daug metų ir mes už juos atsakingi, nes po įmonės uždarymo juos tektų atleisti. Tai pirma.

Antra, manau, kad kiekvienas miestas savo centre turi turėti padorią įstaigą, į kurią ateinama ne su darbiniais drabužiais. Tad nepraleidome progos, tiesiog užpildėme šią spragą, juolab sužinoję, kad čia su ta pačia misija jau dairėsi verslininkai iš kitų miestų. Juk iš vietinio verslo ir mokesčių daugiau atiteks rajonui“, – pasakojo V. Gaidelis.

Ką gero ras klientas, užsukęs į seną naują „Dringį“? Kavinėje apie 150 vietų. Kavinės plotas suskirstytas į atskiras erdves su skirtinga jų paskirtimi. Bendroje salėje su staliukų eile palei langus ir erdve su minkštais baldais yra apie 50 vietų, Atskira salė pokyliams, kurioje dar 60 vietų. Dar 33 vietos uždaroje VIP salėje, skirtoje išskirtiniams svečiams. Ir maloni naujovė – atskira salė vaikams, zona be alkoholio, su specialiu meniu, žaidimų ir žaislų kampu ir kitomis vaikiškomis detalėmis. Visi baldai, virtuvės įranga – nauji. Dirbs ne mažiau nei12 darbuotojų.

Ponas Valdas sako, kad labai nori atkurti lauko iškabą su kažkada buvusiu autentišku „Dringio“ pavadinimo užrašu, bet, deja, kol kas niekur nepavyko rasti nuotraukos, kaip tas užrašas atrodė. Padarė iš žodinių pasakojimų, tačiau nepraranda vilties surasti tikrąjį pavadinimo logotipą. Todėl kavinės šeimininkai kreipiasi į laikraščio skaitytojus. Gal kas turite savo fotoalbunuose nuotrauką su sovietmečiu buvusiu restorano pavadinimu? Kas atneštų tokią nuotrauką, to laukia prizas – nemokami pietūs ar vakarienė naujajame „Dringyje“.

Visas pastatas priklauso UAB „Palink“ IKI prekybos centrui, „Dringis“ iš jo patalpas nuomojasi. „Nuomos sąlygos labai griežtos, mes negalėjome keisti vidaus konstrukcijų, todėl daug planuotų dizaino pokyčių teko atsisakyti. Ateityje manome vakarais kviestis gyvos muzikos atlikėjų, o jiems net scenos įrengti negalime, galbūt teks tenkintis surenkama nedidelė scena. Bus nepatogumų ir dėl lauko įėjimo. Iki 22 val., kol dirba prekybos centras, įėjimas pro parduotuvės duris iš Laisvės aikštės, o vėliau – tik iš kiemo pusės. Todėl kreipiuosi į būsimus „Dringio“ lankytojus: būkite atlaidūs ir tolerantiški galimiems nesklandumams ar nepatogumams. Tokia įstaiga negali iš karto dirbti tobulai, tam reikia laiko, įdirbio. Visada lauksime jūsų pastabų ir pasiūlymų, kaip gerinti paslaugas.“

Rytoj „Dringis“ duris atvers be triukšmingo atidarymo ceremonijos, tyliai atsidarys ir tiek. Užsukite. Darbo dienomis bus dienos pietūs, tad nuo šiol pietauti nereikės toli važiuoti. Darbo dienomis kavinė dirbs nuo 10 iki 23 val., poilsio dienomis – nuo 10 iki 24 val.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje