Skip to content

Specialistų patarimas „klaidžiojantiems“ sodininkams

Birželio 13 d. laikraščio numeryje rašėme apie sodininkų bendrijoje „Šilas“ iškilusias problemas, kurios jau persikėlė ir į rajono policiją, rajono savivaldybę bei kitas įstaigas, tačiau sprendimo bei bendro sutarimo rasti nepavyksta. Kaip jau minėjome, MI manymu, protingiausia būtų sužinoti specialistų nuomonę šiuo klausimu ir pasistengti  įsiklausyti, jei norima užskasti nesantaikos kirvį ir dar spėti pasimėgautitrumpučiu gyvenimu.

Antradienio rytą drauge su VĮ Utenos regiono keliai Ignalinos kelių tarnybos viršininku Vaiduoliu Taraškevičiumi išriedėjome į ekskursiją po Ignaliną. Apžiūrėjęs Pušyno gatvę sodininkų bendrijoje Šilas, V. Taraškevičius pateikė savo, kaip specialisto, nuomonę dėl minėtos gatvės rekonstrukcijos. Tiesa, ginčo esmės kelininkui neaiškinome.

„Noriu pasakyti, kad šiuo metu pats kelias yra teisingai suprofiliuotas, pagal reikalavimus išlygintas buvęs „pasvirimas“. Tačiau, akivaizdu, kad toks įvažiavimas į kiemą negali būti – jis per aukštas. Galimybės tai pakoreguoti yra dvi. Tačiau viena – tik teorinė. Teoriškai galima būtų pakelti kelio lygį, kad žmogus galėtų įvažiuoti į kiemą, tačiau kelti reikia visą kelią. Savo jėgomis žmonės to nepadarys, nes reikia specialios technikos, medžiagų ir jas teisingai padengti, sutvirtinti iškeltus šlaitus, nes kitoje pusėje iškart pasidarys skardis – jei to nepadarys, viskas nueis perniek. Jei bus tik papilta kokio žvyro, jį tuoj pat išplaus lietus ir bus tik dar blogiau, o į šitą kalną užvažiuoti bus sudėtinga. Tad manau, kad ši galimybė atmetama iškart. Aš matau labai paprastą išeitį. Gyventojams, kuriems dabar sudėtinga įvažiuoti į kiemą, tereikia nusižeminti įvažiavimą, maždaug per dvi plokštes, kurias jie pasikloję. Kelias neturėtų daugiau žemėti, nes, kaip minėjau, dabar jis yra suprofiliuotas teisingai. Ignalinoje tikrai yra gyventojų, kuriems po kelio darbų buvo iškilę problemų dėl įvažiavimo. Žmonės puikiai susitvarkė“, – sako V. Taraškevičius.

Apsilankėme su V. Taraškevičiumi ir Liepų gatvėje, kur žmonės buvo susidūrę su tokia pačia problema, paklojus asfaltą. Jie rado puikų sprendimą (žr. nuotr.), kaip ir minėjo V. Taraškevičius.

Taigi, visiems Pušyno gatvės kaimynams reikėtų draugiškai išsiperti pirtyje, nuleisti garą ir padėti vieno namo kaimynams susitvarkyti įvažiavimą. Akivaizdu, kad ne žmonės suformavo tokį reljefą, gal tik kažkiek minimaliai pakoregavo, todėl kaltų ieškojimas ten, kur jų nėra ir knaisiojimasis po kiekvieno praeitį, atrodo nebrandžiai, ir rezultato neduoda.

Sėkmės visiems sodininkams darbuose, gausaus derliaus ir pozityvių bei produktyvių sprendimų.

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje