Skip to content

Buvusio „Gavaičio“ ateitis – miglose

MI informacija

Respublikinėje spaudoje perkaičiau straipsnį, kuriameteigta, kad reikia eiti ir belstis į visas įmanomas duris, niekas iš niekur, be paieškų neatsiranda. Todėl vėl noriu iškelti „Gavaičio“ problemą. 

Kažkada vienam vaikinui parodžiau Ignalinoje bebaigiamą statyti viešbutį, kuris jau atrodė dailiai ir moderniai, trūko visai nedaug. Tas vaikinas buvo ne vietinis, mes susipažinome, bet didelė draugystė tarp mūsų neišsivystė. Ir lygiai taip pat viešbutis nustojo „naujėti“ ir kažkodėl pasiliko apleistas, neužbaigtas, nors buvo likę visai nedaug. Tas atnaujinimo projektas liko iki galo neišvystytas kaip ir santykiai. Todėl po to dar rašiau laišką savivaldybės administracijai ir gavau atsakymą, kad galbūt jis bus užbaigtas, kad administracija kreipėsi į tuos rangovus ir jie tarsi kažką ketino daryti. Tačiau jau ir vėl laikas praėjo, o niekas taip ir nepasidarė. O juk tokia strategiškai gera vieta – miesto centras. Kodėl niekas nesiima to projekto užbaigti?.. Juk visai nedaug telikę.. beveik viskas atnaujinta, modernizuota. Tačiau  neveikia ir dėmesio iš naujų investuotojų, jei tarkim, senieji, atsisakė tos idėjos, taip pat nesulaukia. Ir tų pinigų, ten įdėtų, gaila ir puiki idėja, matyt, buvo, tad, ko ten galėjo pritrūkti?..

Nuo redakcijos

Buvusį viešbutį renovavo UAB „Meleksas“ UAB „Ignalinos sveikatos centras“ savininkų iš Kauno užsakymu, nes jame norėta tą centrą įkurdinti. Nebaigus renovacijos, šiai privačiai poliklinikai buvo pasirinktas senosios ligoninės pastatas, ten ji įsikūrė ir veikia iki šiol. „Meleksui“ net už darbus nebuvo atsiskaityta, vyko teismai. Kadangi pastatas privatus, rajono savivaldybė jokios įtakos dėl jo ateities neturi. Savininkai tarsi ir žada kažką ten daryti ar jį parduoti, bet pažadai tęsiasi jau keleri metai. Norus gal komplikuoja tai, kad pastatas renovuotas, vidines patalpas pritaikant poliklinikai. Gerai tiek, kad pastatas išties gana gražus ir miesto vaizdo negadina, kaip Aukštaičių g. paliktas buvęs buitinio administracinis mūras be langų. Beje, tas griuvenas jau nupirko ir naujasis šeimininkas žada (pažadėsi – patiešysi) sutvarkyti.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje