Skip to content

UAB „Švenčionių švaros“ šuolis į dilgėles

 

Švenčionių rajone gerai žinoma V. Gaidžio įmonė „Vytotrans“ dar 2016 m. lapkritį kreipėsi į Švenčionių rajono apylinkės teismą, nes UAB „Švenčionių švara“ neatsiskaitė už kelių Švenčionių rajono Cirkliškio ir Strūnaičio seniūnijose tvarkymo darbus, atliktus dar 2016 m. gegužę beveik už 6000 Eur.

TRUMPAI BYLOS APLINKYBĖS

Įmonė „Vytotrans“ teisme įrodinėjo priešingai, kad visi darbai buvo atlikti tinkamai ir laiku, dokumentai užpildyti ir sąskaitos apmokėjimui buvo pateiktos taip pat laiku.

Pastebėtina, kad UAB „Švenčionių švara“ pirmą pavedimą 1248,64 Eur už atliktus darbus atliko 2016 m. rugsėjį, o teisme nei Cirkliškio, nei Strūnaičio seniūnai įmonei „Vytotrans“ dėl atliktų darbų kokybės pretenzijų neturėjo, tačiau UAB „Švenčionių švara“, pasitelkusi savo direktorių, teisininką ir dar advokatą iš Vilniaus bandė įrodyti, kad skolos mokėti neprivalo, nes esą  nebuvo užpildyti reikiami dokumentai, nėra pateikta rašytinių įrodymų, kad darbai atlikti tinkamai, neva buvo gyventojų skundai ir pan., todėl neva, įmonė „Vytotrans“ pati netinkamai įvykdė sutartį.

ŠVENČIONIŲ RAJONO APYLINKĖS TEISMO SPRENDIMO ESMĖ

Švenčionių rajono apylinkės teismas šią bylą išsprendė 2017 m. gegužės 31 d. Teismas sprendime konstatavo, kad pateikti dokumentai patvirtina, kad Švenčionių r. savivaldybės administracija pervedė UAB „Švenčionių švarai“ 7225,09 Eur, pagal pačios UAB „Švenčionių švara“ 2016-05-25 išrašytą sąskaitą už įmonės „Vytotrans“ atliktus darbus.

Teismas pažymėjo, kad šioje pažymoje nurodyta, kad Cirkliškio seniūnijoje atlikta darbų už 3646,42 Eur, Strūnaičio seniūnijoje 3579,13 Eur sumai. Remdamasis tuo teismas padarė išvadą, kad atsakovo UAB „Švenčionių švara“ teiginiai, kad ieškovas pateikė apmokėjimui darbus, nepranešęs apie juos atsakovui tinkamai, neužpildyti visi sutartimi numatyti dokumentai yra nepagrįsti, nes šie dokumentai jau paties atsakovo yra pristatyti Švenčionių rajono savivaldybės administracijai, pagal juos atsakovas gavo šiam tikslui valstybės lėšas darbų apmokėjimui, atliktų darbų ir apmokėjimui pateiktų darbų duomenys minėtoje pažymoje visiškai sutampa.

Teismas ieškovo „Vytotrans“ ieškinį tenkino visiškai. Iš UAB „Švenčionių švara“ priteisė 6107,59 Eur skolą, 131,14 Eur palūkanų, 208 Eur bylinėjimosi išlaidų, 5 procentus metinių palūkanų nuo priteistos sumos, skaičiuojant nuo bylos iškėlimo teisme 2016-11-08 iki teismo sprendimo visiško įvykdymo (kas 2017-07-01 sudarys apie 197 Eur) bei 15 Eur žyminio mokesčio valstybės naudai, taigi viso daugiau kaip 6658 Eur sumą.

Sprendimo įvykdymui užtikrinti teismas taip pat paliko galioti Švenčionių r. apylinkės teismo 2017-03-20 nutartimi taikytas laikinąsias apsaugos priemones – liko areštuotos UAB „Švenčionių švaros“ sąskaitos.

Sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

JURISTAI24.lt komentaras:

 „Deja, bet kai kuriose įstaigose desperatiškai bylinėtis už svetimus pinigus ir įrodinėti, kad „balta yra juoda“ ir atvirkščiai, tapo įprastu reiškiniu ar net šių įstaigų valdymo forma. Užuot laiku atsiskaičius už atliktus darbus, net ir gavus tam skirtą finansavimą iš savivaldybės, veliamasi į beviltiškus, ilgalaikius ir nepagrįstus teisminius ginčus, investuojant į advokatus, bylinėjimosi išlaidas ir dar labiau didinant galutinę mokėtiną sumą. Toks UAB „Švenčionių švaros“ vadovų neatsakingas elgesys, mano manymu, prilygsta šuoliui į dilgėles nuogam“, – teigia šioje byloje įmonės „Vytotrans“ interesus gynęs Teisinių paslaugų portalo JURISTAI24.LT juristas Eugenijus Gaščenka.

Savo klausimus, pasiūlymus ar pastabas galite tiesiogiai siųsti teisinių paslaugų portalo JURISTAI24.LT el. paštu info@juristai24.lt. Dėl privačios konsultacijos, dokumentų parengimo ar kitų teisinių paslaugų galite tiesiogiai kreiptis telefonu 8 624 83459. Anonimiškumas garantuojamas.

Daugiau informacijos interneto tinklalapyje www.juristai24.lt ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje www.facebook.com/juristai24.lt.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje