Skip to content

Valstybės dienos proga Ignalinos miestas pasipuoš karine technika – vyks šventė su Lietuvos kariuomene

MI informacija

Liepos 7 d. Ignalinos miesto vasaros estradoje kariškas šurmulys persipins su muzika – įvyks Valstybės dienai skirta renginys „Valstybės diena kartu su kariuomene“, kurios metu visuomenei pasirodys įvairių Lietuvos kariuomenės pajėgų kariai ir NATO sąjungininkai. Karinė technika nuo šarvuočių iki tankų, ginklai, karinės estafetės kiekvienam renginio dalyviui paįvairins kasdienybę ir praplės žinias. Taip pat renginyje dalyvaus Lietuvos policijos ir Valstybinės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

„Šiemet Valstybės diena Ignalinoje turi išskirtinių akcentų – šio krašto gyventojai ir poilsiautojai turės puikią galimybę susipažinti su NATO šalių kariais, jų ginkluote, o patiems kariams nepaprastai svarbu visuomenės dėmesys ir supratimas. Bendraudami labiau suprasime vieni kitus, kartu stiprinsime savo kraštą“, – sakė Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios kovos apygardos  8-osios rinktinės vadas plk. ltn. Renatas Spėčius.

Renginio pradžioje, 14 val., kariai kartu su Lietuvos skautų sąjungos skautais pakels Lietuvos valstybės ir istorinę vėliavas, bus atliekamos ceremonijos su ginklu, o Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendas gros Lietuvos valstybės himną.

Šventės metu visuomenei prisistatys Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų kariai – bus pademonstruota naujausia turima ginkluotė, nuo pistoletų iki prieštankinių granatsvaidžių, supažindins su mūšio imitavimo sistema „Miles“, pratybų metu leidžiančia treniruotis itin realistiškomis sąlygomis, taip pat kariai supažindins šventės lankytojus su tarnybos Lietuvos kariuomenėje būdais.

Karinių oro pajėgų kariai renginyje pristatys raketinės oro gynybos sistemas, paieškos ir gelbėjimo darbams naudojamas priemones. Taip pat renginio metu bus organizuojami pirmosios medicinos  pagalbos mokymai, kuriuos ves Karo medicinos tarnybos paramedikai Renginio dalyviai galės išbandyti jėgas kariškose estafetėse ir kitose rungtyse.

Ignalinoje bus pristatyta NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės technika. Renginio svečiai galės pabendrauti su Norvegijos kariais ir apžiūrėti jų naudojamą tanką „Leopard“.

Taip pat šventės metu rengiami du koncertai – Pučiamųjų orkestrų vakaras, kuriame dalyvaus Panevėžio pučiamųjų instrumentų orkestras „Panevėžio garsas“ bei Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“, o 21 val. miestiečiams ir svečiams pasirodys grupė „Hiperbolė TRIBUTE BAND“.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje