Skip to content

Į ežerus suleista beveik 4,3 mln. įvairų žuvų jauniklių

MI informacija

Ignalinos rajone  žvejoti mėgsta ne tik vietiniai gyventojai, atvažiuoja žvejų mėgėjų ir iš kitų respublikos miestų ir rajonų. Visi nori pagauti, dažniausiai ir ragauti, vietiniuose ežeruose pagautos žuvies. O norint sugauti didesnį laimikį reikia žinoti, „kas ežere gyvena“.

Utenos RAAD Ignalinos agentūra  informuoja žvejus  mėgėjus apie šį pavasarį  įžuvintus rajono ežerus. Visi čia pateikti duomenys patvirtinti žuvų įveisimo aktais ir krovinių važtaraščiais.

Pirmieji įžuvinimai buvo atlikti balandį, kai Žuvininkystės tarnybos prie Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos Žuvivaisos skyriaus  (Žeimenos poskyris, ŽŪM ŽS ) išleido į Ūkojo ežerą 1 mln. vnt., o į Lūšių ežerą – 2 mln. vnt. seliavos lervučių. Šios žuvies gaudymas mūsų rajone tarp žvejų mėgėjų pastaraisiais metais tampa vis populiaresnis.

Kitame etape buvo žuvinama lydekos paaugintais jaunikliais (21–26 dienų amžiaus). Gegužę Drūkšių ež. buvo įveista 400 000 vnt., Dysnų ež. – 200 000 vnt., Dysnykščio ež. – 50 000 vnt., Rūžo ež. – 20 000 vnt., Erzvėto ež. – 40 000 vnt., Dringio ež. – 80 000 vnt. paaugintų lydekų jauniklių.

Dar du ežerai – Ūkojo ir Šakarvų – buvo įžuvinti 25 000 vnt. ir 15 000 vnt. Vištyčio sykų paaugintais jaunikliais. Šį žuvinimą atliko  ŽŪM  ŽS Simno poskyris.

Gegužės pabaigoje įžuvinimo 400 000 vnt. paaugintomis sterkų lervutėmis sulaukė Dysnų ež. Juos užaugino ir į ežerą išleido ŽŪM ŽS Rusnės poskyris.

Įžuvinimai buvo atliekami ir paskutinę birželio savaitę – per dvi dienas paaugintais šamų jaunikliais po 5000 vnt. buvo įžuvinti Drūkšių, Dysnų ir Dysnykščio ežerai, 4000 – Lūšių ež., po 2000 – Ūkojo, Pakaso ir Almajo ežerai, o į Baluošą ir Šakarvų ežerus suleista po 1000 vnt. šamų jauniklių.

Čia pateikti duomenys apie įžuvintus valstybinius vandens telkinius. Tačiau ir ežerų nuomininkai įžuvinta jų išnuomotus vandens telkinius pagal nustatytą įžuvinimo planą.

Gerų žvejybos laimikių žvejams  mėgėjams, o  kad laimikių būtų daugiau, apie pastebėtus žvejybos taisyklių pažeidimus informuokite aplinkos apsaugos pareigūnus telefonu 112.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje