Skip to content

Siaučia telefoniniai sukčiai

MI informacija

Per pastaruosius mėnesius Utenos apskrityje, o tuo pačiu ir Ignalinos rajone be perstojo siaučia telefoniniai sukčiai. Jie skambina apsimesdami sveikatos priežiūros specialistais, butų ūkio atstovais, banko darbuotojais, policijos pareigūnais, nukentėjusiais giminaičiais ir dar įvairių „reikalų“ tvarkytojais. Šio mėnesio pradžioje, Utenos r. užfiksuoti keturi sukčiavimo atvejai, kuomet nepažįstami asmenys, apgaulės būdu išviliojo namuose laikomus pinigus:

2017-07-03, apie 14.30 val., būnant namuose Utenos m., paskambino nepažįstamas asmuo, kuris prisistatė butų ūkio darbuotoju, vėliau atėjęs į namus, apgaulės būtų išviliojo 440 eurų;

2017-07-03, apie 19.35 val., būnant namuose Utenos m, paskambino nepažįstamas asmuo, kuris prisistatė daktaru, ir pasakė, kad reikia pinigų operacijai, nes dukrai lūžusi ranka, pokalbio metu, į pareiškėjos butą atėjo nepažįstama moteris, kuriai nukentėjusioji perdavė turėtus 400 eurų. 

2017-07-03, apie 20.30 val., Utenos r., namuose, nepažįstami asmenys, apgaulės būdu, išviliojo 1900 eurų., kuriuos atidavė septynerių  anūkė.  Padaryta 1900 eurų turtinė žala;

2017-07-10, apie 17 val., Utenos r. sav., būnant namuose, į laidinį telefoną, paskambino moteris, kuri dejavo ir prašė pagalbos, to pačio pokalbio metu, telefonu pradėjo kalbėti vyriškis, kuris prisistatė vyr. gydytoju Antanu Ramanausku ir kuris paaiškino, kad nukentėjusiajai, gim. 2006 m., reikia padengti pusę pinigų, reikalingų operacijai ir reabilitacijai, nes ta mergaitė nukentėjo nuo nukentėjusiosios dukros. Apie 17.20 val. atvykusiam nepažįstamam vyriškiui perdavė turėtus pinigus. Tik po įvykio ji suprato, kad buvo apgauta sukčių. Padaryta žala 700 Eur.

Visais atvejais policija pradėjo ikiteisminius tyrimus.

Mieli Ignalinos rajono gyventojai, būkite budrūs, neužkibkite ant sukčių kabliuko. Šia tema pasikalbėkite su vaikais, anūkais, tėvais, seneliais, kaimynais ir įspėkite juos. Jei norite, kad apie tai Jums papasakotų policijos pareigūnai, skambinkite tel. 8 682 17550 arba rašykite jurate.pernaviene@policija.lt.

Policijos patarimai.

  • Neskubėkite vykdyti skambinančiojo prašymų.
  • Jokiu būdu neatskleiskite skambinantiems asmenims savo vardo, pavardės, asmens kodo ir konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų (atpažinimo kodo, slaptažodžių, sąskaitų numerių).
  • Patys paskambinkite giminaičiui ar artimajam, patekusiam į tariamą bėdą, ir įsitikinkite, ar tikrai jam reikalinga Jūsų pagalba.
  • Atminkite, įvykus eismo įvykiui ar padarius nusikaltimą, policija niekada nesprendžia iškilusių piniginių problemų tarp nukentėjusiojo ar pažeidėjo (įtariamojo).
  • Neperduokite pinigų per tarpininkus.
  • Neperveskite pinigų į nurodytas banko sąskaitas.
  • Neįsileiskite nepažįstamų žmonių į namus.
  • Reikalaukite, kad atvykę pareigūnai parodytų tarnybinį pažymėjimą.
  • Neatidarykite durų nepažįstamiems žmonėms, kurie prisistato įvairių tarnybų darbuotojais, agentais ar kitais specialistais, kol nepatikrinote jų dokumentų ir neįsitikinote, kas iš tiesų Jus aplankė.
  • Jeigu kyla nors menkiausias įtarimas, kad skambina sukčius, nedelsdami skambinkite bendruoju pagalbos tel. 112.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje