Skip to content

Vyksta akcija „Apsaugok mane“

 

Rugsėjo 5 d. Ignalinos rajono mokyklų pradinių klasių mokiniams dovanotos šviesą atspindinčios liemenės. Jau 18-tus metus Lietuvoje vykdoma saugaus eismo akcija „Apsaugok mane“. Jos iniciatorė – bendrovė „Lietuvos draudimas“, kartu su Ignalinos rajono savivaldybe, dar prieš rugsėjo 1-ąją kvietė eismo dalyvius keliuose būti budrius ir saugoti į mokyklas sugrįžtančius vaikus. „Lietuvos draudimas“, kaip ir kasmet, visus rajono moksleivius visą rugsėjį apdraudė nuo nelaimingų atsitikimų eismo įvykiuose, o savivaldybė „Apsaugok mane“ ženklu pažymėjo perėjas prie mokyklų.

Rajono mokyklose lankėsi „Lietuvos draudimo“ Žeimenos skyriaus vadovė Natalija Sokolovskaja, rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vyr. specialistė Danguolė Vaitkevičienė ir rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio vyr. specialistė Jūratė Pernavienė.

Jos susitiko su mokyklų vadovais, pradinių klasių mokiniais ir jų mokytojais. Kiekvienam vaikui buvo dovanota po šviesą atspindinčią liemenę, palinkėta saugių ir sėkmingų mokslo metų, daug įdomių išvykų ir gerų įspūdžių. Tądien viešnių sulaukė ir maloniai jas priėmė Vidiškių gimnazija, Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazija, Didžiasalio „Ryto“ gimnazija, Naujojo Daugėliškio mokykla-daugiafunkcis centras, Dūkšto mokykla. Mokyklų vadovai papasakojo apie mokslo metų pradžios džiaugsmus ir darbus, parodė atnaujintas,  pagražintas erdves.

Liemenės padės būti saugesniems

Kiekvienam pradinių klasių mokiniui  buvo dovanota po šviesą atspindinčią liemenę, palinkėta saugių ir sėkmingų mokslo metų, daug įdomių išvykų ir gerų įspūdžių. 

„Šios liemenės yra viena paprasčiausių, bet itin svarbių priemonių, užtikrinančių pėsčiųjų saugumą keliuose. Jos ypatingai reikalingos rudens ir žiemos sezonu, kai greitai temsta – dėvima liemenė gali apsaugoti nuo skaudžios nelaimės ir mieste, ir užmiestyje. Mokyklose tokių liemenių trūksta arba jų visai nėra, nors vaikai dažnai vyksta į įvairias ekskursijas, pažintines keliones. Tikime, kad nuo šiol moksleivių išvykos bus ir ryškesnės, ir saugesnės“, – sakė N. Sokolovskaja. „Lietuvos draudimas“ Ignalinos savivaldybės mokykloms iš viso padovanojo 400 šviesą atspindinčių liemenių, papuoštų „Apsaugok mane“ ženklu.

Policijos pareigūnė Jūratė Pernavienė mokiniams priminė ir apie būtinybę turėti atšvaitus. Dauguma mokinių patikino juos turintys, o kitiems atšvaitus pažadėjo duoti draugai ar mokytojai. Apžiūrėtos vaikų kuprinės, prie vienų atšvaitai jau pritvirtinti, kitos pagamintos su specialiais atšvaitais, todėl papildomų prisegti nebūtina.

Nutikus nelaimei – nemokamas draudimas

Moksleivio, kuris keliaudamas pėsčiomis šį rugsėjį pateks į eismo įvykį, tėvai ar globėjai kviečiami apie tai iš karto pranešti „Lietuvos draudimui“ telefonu 1828. Užregistravus įvykį, bendrovės specialistai išsamiai paaiškins, ką daryti toliau. Pernai akcijos metu „Lietuvos draudimas“ sulaukė 14 pranešimų apie eismo įvykius, kuriuose nukentėjo pėstieji vaikai.

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje