Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

MI informacija

Vagystė

Rugsėjo 24 d., apie 12.30 val., 66-erių moteris, gyv. Ignalinoje., Liaudies g., atvykusi į jai priklausantį negyvenamą butą Aukštaičių g., pastebėjo, kad įsibrovus pro balkono langą iš buto yra pavogti auksiniai juvelyriniai dirbiniai ir naujas dulkių siurblys SAMSUNG. Padaryta 1900 eurų žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Smurtas

Rugsėjo 18 d. 41-erių moteris pranešė, kad N. Daugėliškio sen., Janionių k., Padysnio g., namuose, jos 28-erių sugyventinis prieš ją nuolatos smurtauja. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rugsėjo 23 d., apie 18 val., Ignalinos sen., Kazokinės k., Dvaro g., buto kambaryje, 42-ejų vyras (1,74 prom.) smaugė bei spyrė savo 53-ejų sugyventinei (2,00 prom.), taip sukeldamas jai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Utenos apskr. VPK areštinę.

Tą pačią dieną, apie 24 val., Didžiasalyje, Agarinio g., 24-erių moteris (blaivi) pranešė, kad namuose jos neblaivus 26-erių vyras (atsisakė tikrintis girtumą) smurtavo, sukeldamas jai fizinį skausmą. Įvykį matė du mažamečiai vaikai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Utenos apskr. VPK areštinę.

Kontrabanda

Trečiadienį vakare Ignalinos rinktinės Pūškų užkardos pasieniečiai ties Gaidės kaimu esančiame miške aptiko paslėptus septynis ryšulius, apvyniotus juoda polietileno plėvele. Nuo radinio vietos iki valstybės sienos – pustrečio kilometro. Pūškų užkardos pareigūnai, į pagalbą pasitelkę kolegas iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties komandos, įvertino vietovės specifiką bei nusprendė surengti pasalą.

Paaiškėjo, kad toks žingsnis visiškai pasiteisino. Ketvirtadienį paslapčia krovinį stebėję pasieniečiai užfiksavo atvažiavusį lengvąjį automobilį „Volkswagen Polo“. Iš jo išlipęs vyras pačiupo tankmėje buvusį ryšulį ir pakrovė jį į transporto priemonę. Nešiką VSAT pareigūnai užklupo su įkalčiais. Jis nesipriešino. Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 35-erių Baltarusijos pilietis. Užsienietis į Lietuvą atvyko legaliai.

Septyniuose ryšuliuose pasieniečiai iš viso rado 3 tūkst. pakelių cigarečių. Rūkalų pakuotės buvo pažymėtos baltarusiškomis banderolėmis. Automobilis bei kontrabandinių rūkalų krovinys laikinai saugomi Puškų užkardoje. Baltarusiui dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinė teisena. Vyras privalės atvykti į teismą. Užsieniečiui gresia bauda nuo 4 iki 6 tūkst. eurų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje