Skip to content

Suformuota Ignalinos ateities vizija

MI informacija

Ignalinos krašto viziją kūrė net kelios darbo grupės, sudarytos iš įvairių sričių specialistų. Vėliau iš penkių variantų balsuojant buvo renkamas vienas. Pateikiame balsavimo rezultatus. Buvo renkama iš 5 vizijos variantų:

1 Variantas. Ignalina – žaliosios energetikos kraštas, socialinių medijų, kūrėjų ir intelektualų oazė.

2 Variantas. Ignalinos kraštas – Rytų Lietuvos unikalios gamtos perlas, patrauklus poilsiui ir turizmui, patogus čia gyvenantiems bei atvykstantiems.

3 Variantas. Ignalinos rajonas – labiausiai į rytus nutolęs 200 ežerų Lietuvos kurortinis kraštas, turtingas gamtos ir kultūros įvairove, garsėjantis tradiciniais ir inovatyviais verslais, atviras investicijoms, patrauklus aktyviems turistams, sportininkams, poilsiautojams. Tai vieta, kurioje patogu ir saugu gyventi, auginti vaikus.

4 Variantas. Ignalinos rajonas – labiausiai į rytus nutolęs Lietuvos ežerų kraštas, pristatomas baltos vandens lelijos žiedu. Ignalina – meilės miestas. Tai vieta, kurioje patogu ir saugu gyventi bei poilsiauti, vystyti turistinių, kultūrinių, sportinių veiklų įvairovę, investuoti.

5 Variantas. Ignalinos rajonas – Rytų Lietuvos aktyvaus poilsio, sveikatinimo ir unikalios gamtos perlas, patogus ir saugus čia gyvenantiems bei atvykstantiems.

Iš viso balsavime dalyvavo 228 respondentai. Už pirmąjį vizijos variantą balsavo 21 respondentas arba 9,21 proc., už antrąjį – 9,65 proc. arba 22 respondentai, už penktąjį – 16,23 proc. arba 37 respondentai, už ketvirtąjį – 24,56 proc. arba 56 balsavusieji. Daugiausiai balsų surinko trečiasis vizijos variantas – už jį balsavo 40,35 proc. arba 92 respondentai.

Laimėjo 3 Vizijos variantas:

Ignalinos rajonas – labiausiai į rytus nutolęs 200 ežerų Lietuvos kurortinis kraštas, turtingas gamtos ir kultūros įvairove, garsėjantis tradiciniais ir inovatyviais verslais, atviras investicijoms, patrauklus aktyviems turistams, sportininkams, poilsiautojams. Tai vieta, kurioje patogu ir saugu gyventi, auginti vaikus.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje