Skip to content

„Tęsime pradėtus darbus…“

Praėjusią savaitę Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininku pradėjo dirbti Juozas Kirka, prieš tai dirbęs šios tarnybos viršininko pavaduotoju. Šiandien trumpai pristatome naują rajono ugniagesių tarnybos vadovą.

Juozas Kirka gimė, augo ir vidurinę mokyklą baigė Linkmenyse. Po vidurinės mokyklos studijavo Vilniaus Gedimino universitete priešgaisrinės saugos specialybę. Po universiteto, nuo 2000-ųjų, dvylika metų dirbo Visagine, inspektoriumi atominėje elektrinėje ir kitose pareigose. 2012 m., laimėjęs konkursą, pradėjo dirbti Ignalinos PGT viršininko pavaduotoju. Vedęs, turi du 14 ir 9 metų vaikus. Žmona taip pat pareigūnė, dirba Bendrojo pagalbos centro Vilniaus skyriuje, yra jo jaunesnioji specialistė (šis centras yra Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo  departamento žinioje).

– Kadangi čia dirbote ir iki šiol, situacija Jums žinoma, ar keisite ką tarnybos darbe?

– Manau, tiesiog tęsime pradėtus darbus. Kitais metais atnaujinsime gelbėjimo įrangą, transporto parką, tad sustiprės materialinė bazė. Dabar turime 34 darbuotojus (29 ugniagesiai ir 5 administracijos darbuotojai), dar yra penki neužimti etatai, tačiau ugniagesių mokykla nespėja rengti naujų ugniagesių, nes norinčių dirbti šį darbą yra daug.

– Kokia situacija šiais metais rajone dėl gaisringumo?

– Šiemet gaisrų daug mažiau, nei ankstesniais metais, juose žuvo vienas žmogus. Be abejo, tam didelės įtakos turėjo lietinga vasara,  ir pavasarį dėl to labai mažai buvo žolės gaisrų. Jų mažėjimui įtakos turi ir mūsų nuolat rengiamos įvairios prevencinės akcijos. Dabar visą spalį vyksta akcija „Kūrenkime saugiai“. Lankomės kolektyvinių sodų nameliuose, sodybose, tikriname krosnis, dūmtraukius. Nieko nebaudžiame, tik patariame, konsultuojame kaip prižiūrėti krosnis, kad dėl jų nekiltų gaisrų. Dėkoju gyventojams, kad jie mielai sutinka ir priima mūsų darbuotojus, nebuvo dėl to nė vieno kokio ginčo ar nesusipratimo. Žmonės visada gali mums paskambinti ir mes patarsime, pakonsultuosime.

– Džiugu, kad jau seniai praėjo laikai, kai žmonės skųsdavosi ugniagesių darbu, dažnai kartodami frazę „atvažiavo vėlai ir be vandenio“. Gal todėl ugniagesiai jau seniai niekam neužleidžia pirmaujančių pozicijų institucijų reitingų lentelėse. Ir toliau taip laikysitės?

– Stengsimės, nors gesinant gaisrus kartais kai kuriose vietovėse iškyla vandens stygiaus problema. Būna, vandenį į gaisravietę tenka vežioti gana iš toli. Gelbsti įvairūs tvenkiniai prie namų, kurie tampa vis populiaresni.

– Šie tvenkiniai yra privačiose teritorijose, ar jų savininkai visada sutinka, kad iš jų būtų imamas vanduo gaisrui gesinti?

– Kol kas problemų nebuvo. Be to, pagal Priešgaisrinės saugos įstatymą, tvenkinių savininkai gaisro atveju privalo suteikti galimybę naudotis jo tvenkiniu. Priešingu atveju yra numatytos  nemenkos baudos.

– Ką gi, sėkmės naujose pareigose ir ačiū už pokalbį.

Autoriaus nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje