Skip to content

Blogo amato nemeta…

MI informacija

Rugsėjį, Ignalinos aplinkosaugininkai, vykdydami akciją „Elnias“, sustiprino gyvūnijos naudojimo kontrolę.  Akcijos metu buvo tikrinami ne tik medžiotojai, bet ir medžioklės plotai. Vieno iš tokių patikrinimų metu Linkmenų sen., netoli Ginučių esančiame miškelyje, buvo aptiktos paspęstos kilpos medžiojamiems gyvūnams. Kilpų pastatymo vietą buvo nuspręsta stebėti, siekiant nustatyti asmenį, užsiimantį šia draudžiama veikla.

Po dviejų savaičių rengtų pasalų, rugsėjo 30 d., pastebėtas asmuo, kuris nesislapstydamas, beveik vidurdienį, atėjo prie paspęstos kilpos. Ją pataisė, patikrino kitą ir ramiai nuėjo toliau į mišką. Netoli Asėko ež. jis buvo sulaikytas. Tai A. R., gerai žinomas Ignalinos aplinkosaugininkams, jau daug metų spendžiantis kilpas medžiojamiems gyvūnams gaudyti. Paskutinį kartą už kilpų spendimą jis Ignalinos aplinkosaugininkų buvo sulaikytas 2016 m. spalio 15 d. Ignalinos apylinkės teismo nutartimi A. R. buvo skirta 868 eurų administracinė bauda. Šįkart už draudžiamą veiklą piliečiui buvo surašytas Administracinės teisės nusižengimo protokolas, paimtos 3 kilpos. Visa medžiaga perduota Ignalinos rajono apylinkės teismui, kuris ir skirs pažeidėjui administracinę baudą.

Ignalinos agentūros darbuotojai prašo piliečių nebūti abejingus pamatytiems pažeidimams aplinkosaugos srityje ir apie juos informuoti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje