Skip to content

Linksmos Mykolinės Darželiuose

Linkmenų seniūnijoje užbaigtas šių metų devyniasdešimtmečių sveikinimų ciklas. Šįkart vykta į Darželių kaimą pas Mykolą Dudėną. Jis gimęs per šv. Mykolą, turbūt todėl tėvai ir vardą tokį davė. 

Svečius iš seniūnijos be jubiliato pasitiko jo žmona Genovaitė, dukra Irena, sūnus Vytautas. Seniūnas Jonas Alekna dėdei Mykolui užrišo jubiliejinę juostą, grojant armonika, jubiliatui visi sugiedojo „Ilgiausių metų“. Prie arbatos stalo gerbiamas Mykolas dėkojo visiems už parodytą dėmesį jam, sakė, kad jį pasveikino ir Seimo nariai Agnė Širinskienė, Gintautas Kindurys bei Vytautas Rastenis, vis kartojo, jog džiaugiasi gerais kaimynais, su kuriais visą ilgą gyvenimą gyveno santaikoje, padėdami vieni kitiems, kartu švęsdami bendras šventes. Po metų našta nusilpo jubiliato klausa, tačiau giedant „Ilgiausių metų“ jis taip pat pritarė.

Su žmona gyvena jau 62-ejus metus. Ponia Genovaitė kilusi iš netolimo Bubulių kaimo. Kadaise abu susipažino Ginučių miškuose, kur Mykolas sakino medžius. Prieš dvejus metus 60-osios vestuvių metinės buvo deimantinės. Sakoma, kad retai sutinkamos laimingos poros, kurios sulaukė tokių metų vienoje šeimoje, tai nuoširdžiai mylintys vienas kitą žmonės, kurių jausmai suteikė jiems jėgų, drąsos ir energijos, kad pragyventi tiek metų kartu. Deimantas – tvirtumo ir laimės simbolis, todėl ir deimantinės vestuvės reiškia tvirtą šeimyninę laimę, kuri nepasiduoda metams. Tokia pora yra Mykolas ir Genovaitė Dudėnai. Po trejų metų jie galės švęsti geležines vestuves. Tai būtų itin retas įvykis, liudijantis šeimyninių santykių tvirtumą, kurie tampa kieti ir tvirti kaip geležis. Tad ir palinkėkim jų sulaukti.

M. ir G. Dudėnai užaugino du sūnus ir dukrą. Be jau minėtų yra dar sūnus Juozas. Susilaukė penkių anūkų (Mariaus, Igno, Ingridos, Virginijos ir Dalios) ir dviejų proanūkių – Ievos ir Aistės. Visi anūkai išsilavinę, turi gerus darbus, viena anūkė ištekėjusi ir gyvena net Keiptaune, Pietų Afrikos Respublikoje.

M. Dudėnas iki pensijos dirbo kolūkyje traktorininku, statybininku, melioravo žemes. Vis prisimena rusų kariuomenę, kurioje jam teko tarnauti net 3,5 metų. Pokario laikais vadai dažnai demobilizaciją užlaikydavo savo nuožiūra.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje