Skip to content

Vyko Konstitucijos egzaminas

Minint 25-ąsias Lietuvos Respublikos Konstitucijos metines, vienuoliktąjį kartą surengtas Konstitucijos egzaminas. Spalio 3 d. visoje Lietuvoje – savivaldybėse, mokyklose, universitetuose, kitose institucijose – vyko pirmasis egzamino etapas. Ignalinos rajono savivaldybėje egzamine dalyvavo 13 gyventojų, du iš jų – turintys teisininko išsilavinimą. Susirinkusius pasveikino ir už pilietiškumą bei pagarbą pagrindiniam šalies įstatymui padėkojo savivaldybės mero pavaduotojas Laimutis Ragaišis. Jis ir pats dalyvavo egzamine. 

Teisininkams ir teisinio išsilavinimo neturintiems dalyviams buvo pateiktos skirtingos užduotys. Visi turėjo atsakyti į 30 testo klausimų. Teisingai atsakę į 25 ir daugiau klausimų pateko į antrąjį egzamino turą, kuris vyks spalio 12 d. Reikia pasidžiaugti, kad ignaliniečiai kasmet parodo vis geresnes teisines žinias. Šiemet į antrąjį turą bus pakviesti 7 dalyviai (pernai – 2).  Dar vienas Ignalinos rajono savivaldybės atstovas dalyvavo egzamine Anykščių rajono savivaldybėje ir pateko į antrą etapą. Taigi iš viso bus 8 dalyviai. Be vicemero, egzamine dalyvavo dar du rajono tarybos nariai.

Ignalinos rajono savivaldybėje Konstitucijos egzamino II turas vyks savivaldybės administracijos mažojoje salėje (Laisvės a. 70, Ignalina, I aukštas). Egzamino pradžia – 12 val. Nugalėtojų apdovanojimų ceremonija numatoma spalio 25 d.  Prezidentūroje. 

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje