Skip to content

Akcija „Gesintuvas“

MI informacija

„Ar turite gesintuvą automobilyje?“ – štai tokiu klausimu į vairuotojus trečiadienio popietę kreipėsi Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio pareigūnai, kurie kartu su Ignalinos rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus patruliais rengė akciją „Gesintuvas“.

Per dvi valandas Ignalinoje buvo sustabdyti ir patikrinti 58 automobiliai, rezultatai nebuvo džiuginantys, tinkamas gesintuvas ignaliniečių automobilyje iki šiol retenybė, tik 15 vairuotojų galėjo tuo pasigirti, 6 vairuotojai gesintuvų visai neturėjo, o likusieji 37 turėjo senus, be patikrų gesintuvus.

Primename vairuotojams, kad kiekviename lengvajame automobilyje privalo būti 1 kg arba 1 l talpos gesintuvas, tačiau labai svarbu pastebėti, kad gaisro metu iš tokio gesintuvo, deja, mažai naudos, tad jei tikrai rūpi automobilio saugumas, pasirūpinkite tokiu, kuris svertų daugiau nei du kilogramus. Turėdami gesintuvą automobilyje ne tik išvengsite baudos, bet ir galėsite užgesinti gaisrą. Taip pat svarbu paminėti, kad gesintuvas automobilyje turi būti užplombuotas bei galiojantis.

Bendros šių tarnybų akcijos vyks dažnai, todėl tikimės jog į klausimą „Ar turite gesintuvą automobilyje?“ ignaliniečiai drąsiai atsakys „Žinoma taip“, o ne bandys apvažiuoti, iš gėdos raudonuoti ar kitaip pasislėpti nuo netikėtos patikros.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje