Skip to content

Karštas badmintonininkų savaitgalis

MI informacija

Penki Ignalinos badmintono klubo atstovai šį savaitgalį dalyvavo net trijuose turnyruose. Pats svarbiausias – „Yonex Lithuanian U-17 2017“ – vyko Vilniuje, kuriame dalyvavo Samanta Golubickaitė, šiuo metu atstovaujanti U-17 Lietuvos rinktinei. Šiame turnyre Samanta jau užsidirbo pirmuosius Europos reitingo taškus.

Merginų vienetų kategorijoje dalyvavo net 40 dalyvių iš Baltarusijos, Šveicarijos, Suomijos, Švedijos, Estijos, Latvijos, Ukrainos, Lenkijos ir, žinoma, Lietuvos. Tris dienas sportininkai liejo prakaitą aikštelėse. Spalio 6 d. prasidėjo nuo vienetų kovų, kuriose startavo ir Samanta. Ji žaidė prieš varžovę iš Švedijos Fiona Hallberg ir rezultatu 18:21, 21:15, 21:16 teko pripažinti pastarosios pranašumą. Gaila, bet vienetų varžybos tuo ir pasibaigė, nes pakišo koją didelis klaidų skaičius. Fiona toliau praktiškai be vargo nužygiavo iki pusfinalio ir užėmė 3 vietą, tad galime teigti, kad pralaimėta stipriai varžovei.

Spalio 7 d. prasidėjo nuo mišrių dvejetų. Samanta su porininku Danieliu Beržanskiu iš Klaipėdos pirmą kovą laimėjo prieš ukrainiečių dvejetą Oleksį Titovą ir Mariią Cholodną rezultatu 21:16, 21:19, bet kitą kovą po įtemptų trijų setų kovos pralaimėjo estams Tauri Kilk ir Catlyn Kruus – 10:21, 21:19, 21:16.

Po mišrių dvejetų startavo ir dvejetai. Juos kartu su klaipėdiete Gabija Mockute prieš latvių duetą Anna Kupca ir Annija Rulle-Titava pergalingai pradėjo rezultatu 21:13, 21:7, bet ketvirtfinalyje teko nusileisti  lenkaitėms Paulinai Hankiewicz ir Dominikai Kwasnik rezultatu 22:20, 21:13.

Mišriuose dvejetuose teko dalintis 9–16, o dvejetuose – 5–8 vietas.

Samantai toks turnyras pirmas, bet tikrai ne paskutinis. Stengsimės treniruotis ir tobulėti toliau. Beje, jau ateinantį pirmadienį Samanta keliauja į Daniją, kur vyks „DANISA DENMARK JUNIOR“ turnyras. Palinkėkime jai sėkmės!

Spalio 6 d. „Lithuanian Youth International“ turnyre, kuris vyko greta „Yonex Lithuanian U-17 2017“, dalyvavo taip pat ignalinietė Snežana Poklikajeva. Šiame turnyre  dominavo lietuvaičiai, nes atstovų iš užsienio buvo nedaug. Snežana U-13 grupėje, savo pogrupyje vienetų kategorijoje tarp 5 dalyvių užėmė pirmąją vietą ir pateko į finalą, kuriame nusileido tauragiškei Viltei Paulauskaitei rezultatu 21:12, 21:18. Spalio 7 d. šios dvi finalininkės kartu žaidė dvejetuose ir iškovojo pirmą vietą.

Dar vienas turnyras vyko Panevėžyje, kuriame Ignalinos badmintono klubui atstovavo Sandra Damaškaitė, Rūta Žigienė ir Fernandas Juchnevičius.

Geriausiai A grupėje pasirodė Sandra, kuri iškovojo dvi pirmąsias vietas. Merginų vienetų kategorijoje ir merginų dvejetų kategorijoje kartu su latve Tereze Balode (Sandra šiuo metu treniruojasi Capital Badminton Club ir jau darbuojasi kaip badmintono trenerė). Turnyras vyko CIDO arenoje, kurioje susirinko net 155 dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Švedijos, Estijos ir Rusijos. Dar buvo iškovotos dvi prizinės vietos. B grupėje mišriuose dvejetuose antrąją vietą užėmė Fernandas kartu su vilniete Egle Galentaite, o Rūta C grupėje dvejetų kategorijoje kartu su Svetlana Čalkina iš Kauno iškovojo 3 vietą.

Štai koks turiningas savaitgalis mūsų Ignalinos badmintono klubo atstovams.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje