Skip to content

Grafikės dovana Ignalinai

Ignalinos krašto muziejuje pristatyta grafikės Almos Alchimavičiūtės personalinė piešinių paroda „Aš noriu turėti sparnus“. Kaip sakė šiuo metu Ignalinoje gyvenanti ir kurianti  menininkė, tai jau 14-oji jos personalinė paroda ir 4-oji surengta Ignalinoje. Parodoje eksponuojami įvairiais laikotarpiais sukurti paveikslai: šaržai, portretai, aktai, abstraktūs piešiniai. Kai kurie buvo sukurti dar studijų Dailės akademijoje laikais ir anksčiau neeksponuoti. „Malonu Ignalinoje pristatyti tai, ką kūriau ne vienerius metus, išrinkau iš savo archyvo. Norėjau parodyti save labiau visapusišką“, – sakė autorė.

Dailininkė labai mėgsta kurti ciklus, tuomet ta pati idėja ir mintis pateikiama vis kitaip apmąstyta. Parodoje galima pamatyti filosofinius, asmeninį gyvenimą atskleidžiančius gyvenimo ciklus „Sustojęs laikas“, „Tikėjimas ir viltis“, „Kitoks gyvenimas“.

Menininkei už jos dar vieną dovaną Ignalinai dėkojo muziejaus direktorė Renata Veličkienė, savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Gražina Mackonienė, atkreipusi dėmesį į labai įdomų ir gana sudėtingą meninį pasaulį, kurį perprasti galima tik atidžiai analizuojant ir įsijaučiant į kiekvieną darbą.  

„Ignalina gali tapti menininkų meka. Džiaugiuosi kiekvienu čia gyventi atvykstančiu menininku“, – sakė ignalinietė dailininkė Nijolė Trinkūnienė, kuri pasidžiaugė tikrai profesionaliais darbais ir ypač aktais, kurie atskleidžia žmogaus kūno grožį. Ignalinoje, pasak N. Trinkūnienės, tokių parodų beveik nėra buvę, o juk kūnas – tai mūsų sielos buveinė, šventas apvalkalas, todėl jam turime skirti ypatingą pagarbą.

Apie savo kūrinius, kaip apie mylimus vaikus, Alma Alkimavičiūtė gali kalbėti ir kalbėti. Ji tarsi atveria savo širdį ir pasakoja asmeninę – gilią ir kartais skaudžią – moters išgyvenimų istoriją.  Autorė dėkojo visiems, atėjusiems į jos parodos atidarymą, mielai bendravo ir atsakinėjo į klausimus. Savo dainomis ir muzika renginį pagyvino gimnazistas gabrielius Talijūnas.

Parodą muziejuje galima aplankyti visą lapkričio mėnesį.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje