Skip to content

Palūšė vėl bunda…

Šiandien Palūšėje tyliai, be triukšmingo atidarymo, duris atveria 60 vietų restoranas. Jis bus tik dalis poilsio komplekso, pavadinto „Campus viridis“ (tai prekinis ženklas, iš lotynų kalbos išvertus – žalias miestelis, stotelė). Be restorano tai ir 60 vietų turistams poilsio nameliuose, dvi konferencijų salės (150 vietų), valtinė. Po ilgų batalijų šiemet liepą koncesijos konkursą laimėjo ir nuomos sutartį 20-čiai metų pasirašė UAB „Picukė“, o kompleksą valdys įkurta UAB „Palūšės turas“. Prieš tai, kaip žinia, daugelį metų šis turizmo centras merdėjo. Žinant, kad ir miesto kavinės išgyvena nelengvai, kažin kaip seksis rinkos naujokui?

Bendrovės direktorius Kristijonas Mineikis, sakė, žinąs, kad lengva nebus, planuojami pradiniai nuostoliai, tačiau optimizmo nestokoja ir viliasi atgaivinti buvusią Palūšės šlovę, investuoti čia nemenkų lėšų. Iki 2027 m. planuojama padvigubinti namelių ir vietų juose skaičių. Šiai dienai įkurtos 7 darbo vietos, iki vasaros ketinama jas išplėsti iki 15–20 vietų. Pasak K. Mineikio, stengsis atrasti savo klientą ir teikti kokybiškas paslaugas už prieinamą kainą. Kaip seksis, laikas parodys, o kol kas čia jau siūloma nemenkų paslaugų.

Maitinimas

Atidaromas restoranas žiemą veiks penkias dienas per savaitę nuo 12 iki 20 val. Nors dėl darbo valandų ir poilsio dienų dar visiškai neapsispręsta. Visa restorano virtuvės įranga ir kolektyvas sukomplektuoti. Kaip sakė K. Mineikis, čia bus kiek kitoks meniu, nei miesto kavinėse, virėjai pasamdyti iš Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos. Patiekalų kainos nebus didesnės, nei kitose Ignalinos kavinėse. Tarkime, karšti patiekalai kainuos nuo 5 iki 11 eurų.

Apgyvendinimas

Palūšėje įrengti šeši jaukūs skandinaviško stiliaus nameliai, kuriuose vienu metu gali ilsėtis daugiau negu 60 žmonių. Moderniuose nameliuose bus galima gyventi visais metų laikais. Iš viso turizmo centre „Campus viridis“ yra 20 numerių, kuriuose gali apsistoti nuo dviejų iki penkių žmonių. Kiekvienas kambarys turi savo atskirą virtuvėlę, kurioje bus virdulys, šaldytuvas ir vonios kambarys. Poilsiautojų patogumui teritorijoje veikia nemokamas bevielis internetas. Rugpjūtį nameliuose jau poilsiavo žmonių ir jie liko patenkinti. Nakvynė parai dviviečiame kambaryje kainuoja 50 eurų.

Salių nuoma

„Campus viridis“ interneto tinklalapyje rašoma, kad turizmo centro komanda yra pasiruošusi pasirūpinti svarbiausiomis mūsų šventėmis, kviečia švęsti čia savo gimtadienius, vestuves, krikštynas, svarbias sukaktis, mėgaukitės jaukia švente pušyno prieglobstyje, ežerų apsuptyje. Komplekso centriniame pastate įkūrtos dvi modernios konferencijų salės. Viena jų talpina iki 50, kita – iki 100 žmonių. Yra visa reikiama šiuolaikinė vaizdo ir garso technika. Komanda kviečia čia rengti darbo susitikimus, konferencijas. Antradienį viešint šiame komplekse, pirmieji klientai – VSAT pasienio rinktinė – jau užsisakė paslaugų lapkričio 24 d. Čia ilsėsis ir vaišinsis pasieniečių salės futbolo respublikinio turnyro dalyviai.

Pramogos  

Jų kol kas dar nėra daug, nes jau prasidėjo šaltasis metų laikas. „Campus viridis“ valtinėje, esančioje prie pagrindinio Palūšės paplūdimio, galima išsinuomoti valčių arba irklenčių ir susipažinti su Lūšių ežero apylinkėmis. Valtinėje dar rasite dviračių, kuriais galima apžvelgti daugiau Aukštaitijos nacionalinio parko ir aktyviai praleisti savaitgalį.

Belieka šiam verslui palinkėti sėkmės ir viltis, kad jis pabudins Palūšę ir prikels ją naujam gyvenimui.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje