Skip to content

Savivaldybės vadovai aplankė Didžiasalį ir Tverečių

Lapkričio 15 d. Ignalinos rajono savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis, mero pavaduotojas Laimutis Ragaišis ir savivaldybės administracijos direktorius Vidas Kreivėnas lankėsi rajono priešgaisrinės tarnybos Didžiasalio gaisrinėje ir apžiūrėjo neseniai įsigytą autocisterną „Iveco“.

Rajono priešgaisrinės tarnybos vadovas Mirekas Polita pasidžiaugė, kad tai žymiai patikimesnis ir modernesnis gaisrų gesinimo automobilis, turintis didesnį pravažumą ir sunaudojantis mažiau kuro nei anksčiau naudota autocisterna „Zil“. Buvo parodyta automobilyje sukomplektuota gelbėjimo įranga, išbandytas siurblio galingumas, pademonstruotas teleskopinis apšvietimo stulpas. Nors iš Vokietijos atvarytas automobilis nėra naujas, tačiau jo būklė tikrai gera. Tą patvirtino ir pristatyme dalyvavęs Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Juozas Kirka. Savivaldybės administracija šiam automobiliui įsigyti skyrė 25 tūkst. eurų. Meras Henrikas Šiaudinis gaisrinės darbuotojams palinkėjo sėkmingo tarnybos ir kuo mažiau gaisrų, o vadovui Mirekui Politai dėkojo už atsakingą darbą.

Kartu su Didžiasalio seniūnu Antanu Pauliukėnu savivaldybės vadovai vėliau apžiūrėjo miestelyje vykstančius viešųjų erdvių infrastruktūros tvarkymo darbus. Didžiasalyje asfaltuojamos pagrindinės gatvės, tiesiami nauji šaligatviai. Šį 900 tūkst. eurų vertės projektą planuojama užbaigti  iki kitų metų vasaros. 

Pakeliui į Didžiasalį apžiūrėta vieta Daktorių kaime, prie Tverečiaus pasienio užkardos, kur bus įrengta atminimo lenta ir informacinis stendas, skirti iš šio kaimo kilusio žymaus matematiko profesoriaus Zigmo Žemaičio atminimui įamžinti. Tverečiaus  seniūnijoje apžiūrėtas neseniai atnaujintas medinis paminklas signatarui ir žymiam gamtininkui profesoriui Česlovui Kudabai. Šalia seniūnijos pastato gražiai sutvarkytame skverelyje, minint Lietuvos valstybės šimtmetį, bus pastatytas paminklas kovų už Lietuvos laisvę dalyviams. Savivaldybės vadovai taip pat pravažiavo keliu Maksimonys–Makniūlaukė, kuriame šiuo metu vyksta intensyvūs darbai ir rengiamas pagrindas asfaltavimui.

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje